Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENI POZIV

Grad Dubrovnik pozvao njemačke reprezentativce u goste

Njemačka
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.07.2014.
u 19:34

- Dubrovnik je grad koji pohode veliki svjetski državnici, osobe iz javnog života, glumci i umjetnici prepoznajući ga kao jedinstvenog, čiji se glas o ljepoti prenosi stoljećima - stoji u pozivu Nijemcima.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić čestitali su njemačkoj nogometnoj reprezentaciji na osvajanju titule prvaka svijeta u nogometu te ih pozvali u posjet Dubrovniku.

- Jedan od najljepših svjetskih gradova, Dubrovnik, član UNESCO-ve baštine od 1979. godine, prepoznato je svjetsko turističko odredište bogate kulturne ponude i visokokvalitetnih turističkih sadržaja, Dubrovnik je grad koji pohode veliki svjetski državnici, osobe iz javnog života, glumci i umjetnici prepoznajući ga kao jedinstvenog, čiji se glas o ljepoti prenosi stoljećima - stoji u čestitci koju su potpisali gradonačelnik Vlahušić i direktorica Vlašić, a potom se nastavlja:

- U ime Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, čast nam je uputiti Vam poziv da budete naši gosti i osjetite gostoprimstvo i neponovljivu atmosferu Dubrovnika, navodi se između ostalog u pismu koje su potpisali gradonačelnik Vlahušić i direktorica Vlašić.

Njemačka kancelarka Angela Merkel nedavno je navodno izrazila želju da se sastanak inicijative Brdo-Brijuni upravo zato što želi vidjeti Dubrovnik. Također, neki od najboljih NBA košarkaša DeAndre Jordan, Reggie Bullock i Blake Griffin nedavno su bili u Dubrovniku na ljetovanju, a i velik broj turističkih časopisa ga reklamiraju kao top destinaciju.

Možda zbog svega toga Nijemci neće odbiti ovaj poziv pa posjete jedan od najljepših gradova na svijetu.

>> Sastanak u Dubrovniku jer Merkel želi vidjeti Stradun

>> Griffin i NBA zvijezde zabavljali kupače skokovima u more

Komentara 26

Avatar BobaNova
BobaNova
22:56 14.07.2014.

Super, najbolja ekipa i u najljepsi grad, kad njemci to vide na TV doci ce ih 10000 vise, a onima kome smetaju neka odu na dedinje kod predsjednika pa se isplacite.

MI
Miro
00:53 15.07.2014.

Jedan grad kao što je dubrovnik nebi smio slati pozivncu jednoj momčadi, bez obzira što su Nijemci svjetski prvaci, a da prije ne detektira da lu voljni prihvatiti takvu pozivnocu. Njihovo moguće odbijanje pozivnice štetilo bi ugledu gradu od neizmernee svjetske i nacionalne vrijdnosti i značenja. Možda su oni ipak mnogo pametniji nego li ja usmljen, no zastupam to mišljenje. Jednako je stanje za jdnog predsjenika države, kad bi drugi predsjednik odbio njegovu javnu pozivnicu prihvatiti.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
09:30 15.07.2014.

neki dan je na HTV bila emisija gdje je neki komunistički ćato sa filozofskog pokušavao uvjeriti jedno 40 mladih kako je sport beskoristan i kako je poticanje i potpora sportu bespotrebna jer hrvatska nema ništa korisnog od sporta ??? strava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije