Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže povećanje plaća

Uoči otvaranja svjetskog prvenstva radnici triju zračnih luka u Riju u štrajku

Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
12.06.2014.
u 09:30

Među zračnim lukama čiji radnici štrajkaju jest i zračna luka Santos Dumont koja je odgovorna za letove unutar zemlje

Uoči otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u četvrtak, radnici triju zračnih luka u Rio de Janeiru koje trebaju primiti tisuće nogometnih fanova objavili su da su u 24-satnom štrajku, izvijestili su sindikati, javlja RT.

Radnici traže povećanje plaća, a štrajk će biti djelomičan. Naime, sud je naredio sindikatima da omoguće provođenje 80 posto usluga. U suprotnom će ih kazniti novčanom kaznom.

Među zračnim lukama, čiji radnici štrajkaju, i zračna je luka Santos Dumont koja je odgovorna za letove unutar zemlje. Među njima su i oni za Sao Paulo u kojem će se održati ceremonija otvaranja i prva utakmica prvenstva.

Većina radnika podzemne željeznice u Sao Paulu u srijedu je glasovala da neće danas štrajkati.

>> Štrajk u podzemnoj željeznici se nastavlja iako ga je sud proglasio nezakonitim

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije