Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VJERUJTE KOVAČU'

Rakitić: Reprezentacija je još mlada, na Euru ćemo biti moćniji

Ivan Rakitić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
14.07.2014.
u 14:34

– Nije da pravdam izbornika, ali ja imam povjerenja u njega i stožer i nema potrebe razgovarati o tome. Dogovor je da čuvam leđa Luki, Kovi i Sammiru i to sam radio. Nije ispalo kako smo željeli i sada je lako tražiti krivca – rekao je Rakitić.

Ivan Rakitić u Splitu je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o netom završenom Svjetskom prvenstvu i svojoj budućnosti u Barceloni. Nakon ispadanja Hrvatske sa SP-a najviše se govorilo o njegovoj poziciji u momčadi.

– Meni je to smiješno. Ja uvijek dajem sve od sebe, jednom sam, kad je trebalo zakrpati rupu, u Sevilli igrao i desnog beka. Momčad je na prvom mjestu. Nije da pravdam izbornika, ali ja imam povjerenja u njega i stožer i nema potrebe razgovarati o tome. Dogovor je da čuvam leđa Luki, Kovi i Sammiru i to sam radio. Nije ispalo kako smo željeli i sada je lako tražiti krivca – rekao je Rakitić, prenosi Goal.com.

– Mi smo jako mladi. Treba imati povjerenja u ove igrače i ovaj stožer. Kad sam ja počinjao, svi su bili pet, šest, pa i deset godina stariji. Sad je to drukčije. Budućnost je tu i u kvalifikacijama za Euro sigurno ćemo biti moćniji...

Je li moglo bolje?

– Ne mogu reći da sam zadovoljan. No, sad se moramo pripremiti za Euro, ostaviti sve ovo iza nas... Zato sam najprije išao na Ibizu, ali sam spreman odgovoriti na sva pitanja i na kritike...

Pred Raketom je sada dokazivanje u Barceloni.

– Nisam došao nikoga zamijeniti, došao sam biti Ivan Rakitić. Upoznali su me Španjolci u ove tri godine i malo me više cijene nego naš, hrvatski narod, što mi je malo i bolno. Želio sam ostati u Španjolskoj, o klubu i suigračima je suvišno i pričati. Jedva čekam upoznati suigrače, stil igre o kome svi pričaju i ne bih želio samo biti dio toga, želim biti pravi, učiti od njih, ali i da oni uče od mene – rekao je Rakitić pa se osvrnuo na svoju ulogu.

– Razgovarao sam s trenerom Enriqueom, Barca igra 4-3-3, rekao mi je da su sve pozicije u vezi za mene. Vrlo je jednostavno naviknuti se na taj sustav, pogotovo s takvim suigračima. Nije bilo puno vremena za priču zbog SP-a, no jako mnogo sam razgovarao sa sportskim direktorom Zubizarretom. Za njih je vezni red jako bitan, nosi igru, i ja sam sada dio toga..

Zašto se odlučio na odlazak u Barcelonu?

– Za mene je Sevilla uvijek bila broj jedan, rekao sam im, ako dođe nešto interesantno, da mi moraju dati zeleno svjetlo, da znam da su i u klubu zadovoljni. Imam fenomenalan odnos sa svima u klubu, Sevilla mi je u srcu, ne samo zbog nogometa, nego i privatno. Ona će nakon nogometa ostati moj dom. Sve se odvilo brzo, za mene je bilo bitno da osjetim želju trenera, a on je bio pozitivan... Što se tiče novca, ja ću jednako živjeti sa 10 eura i sa sedam milijuna. Meni je važan iskorak u nogometu i taj sam osjećaj dobio u Barceloni...

Hrvatska će imati po jednog igrača u tri najbolja španjolska kluba. Rakitić je u Barceloni, Luka Modrić u Realu, a Mario Mandžukić je potpisao za Atletico.

– Bit će jako interesantno. Mandžo je došao u pravu momčad, Simeone je pravi trener, uvijek zna reagirati. O Luki i Realu ne treba trošiti riječi. Bit će sigurno vrlo zanimljivo.

>> Rakitić: Barceloni sam rekao 'da' brže nego na vjenčanju

Komentara 11

Avatar garestrasni
garestrasni
15:34 14.07.2014.

uostalom, on bi se samo mogao nasmijati na taj kikiriki kojim si ga ti navodno platio, ah da, kitiš se tuđim perjem, i taj za njega kikiriki nisi mu platio ti nego fifa. kad ti budeš njega plaćao onda mu i spominji novac

SA
SI aka SI
16:21 14.07.2014.

dragi moj Rakitiću, mladi ste bili 2008. kada ste dobili nove svjetske prvake. Modrić i Ćorluka 22, ti 20. I po svim logikama nogometa, sada ste trebali biti uigrana momčad na vrhuncu nogometne zrelosti. A zapravo tužno je reći, ali osim onog labuđeg pjeva u Istanbulu, na prste jedne ruke možemo nabrojati koliko puta ste od te utakmice u Klagenfurtu bili pravi. Drag mi je Raketa, ali očito je da brani neke stvari koje ne stoje: Olić, Srna, Pranjić, Pletikosa su sve samo ne mladi. Na Euru ćemo gledati jednu skoro potpuno izmijenjenu momčad sa barem 5-6 nobih u prvih 11. Onda će biti priča "mladi smo, ovo nam je bilo iskustvo, u Rusiji će biti bolje". Sada je razlog nešto drugo

AN
ANM
16:40 14.07.2014.

Bravo Rakitiću! A oni koji A oni koji prigovaraju progovaraju zbog jala što njihova repka nije išla na SP!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije