Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGNJEN VUKOJEVIĆ:

Nisam igrao kod Bilića? Kovač očito nije pratio Vatrene!

Gavranović Vukojević
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
08.07.2014.
u 09:20

– Da jest, znao bi da sam na Euru 2012. igrao sve utakmice! A tada smo igrali najbolje i imali sjajno ozračje – kaže Ogi.

Napokon se oglasio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač. U opširnom razgovoru za naš jedini sportski dnevnik između ostalog "dodirnuo" je i Ognjena Vukojevića koji se nedavno oprostio od nacionalne vrste te u našem listu ekskluzivno i potanko objasnio zašto je to učinio i što se zapravo događalo na SP-u u Brazilu.

Kovač očito ne spava mirno, izjeda ga sve što je Vukojević rekao pa je velik dio razgovora posvećen upravo sad već bivšem reprezentativcu koji je na Kovačeve riječi, posebno na optužbe "o izdaji", ovako reagirao:

– Nisam mogao ni pomisliti da će moja istina toliko zaboljeti izbornika Kovača. Želio sam se od reprezentacije oprostiti dostojanstveno, a smatrao sam da su nogometna javnost, struka i treneri te navijači imali pravo čuti moje mišljenje. Koliko znam, Hrvatska je zemlja u kojoj vlada demokracija, nema više verbalnog delikta i svaki čovjek ima pravo iznijeti svoj stav i mišljenje.

Nikoga nisam uvrijedio, ponajmanje izbornika, međutim rekao sam istinu o onome što se događalo. I ne želim se uopće spuštati na razinu komunikacije izbornika Kovača, želim mu svu sreću u kvalifikacijama za Euro 2016. godine – rekao nam je Vukojević u ponedjeljak prije nego što je otišao u Innsbruck na pripreme s kijevskim Dinamom.

Ipak, moramo vas još nešto pitati: izbornik je naglasio da niste igrali zato što ste taktički neuredan igrač (!?) te niste bili standardni ni kod Bilića i Štimca?

– Ha-ha... Cijelu sam karijeru proveo na poziciji za koju je najvažnija – taktička disciplina!

U zagrebačkom sam Dinamu odigrao nešto manje od 100 utakmica, za kijevski sam Dinamo nastupio više od 200 puta, nijedan stranac u zadnjih šest-sedam godina nije odigrao toliko utakmica za Dinamo! Odigrao sam i 55 utakmica za reprezentaciju, trenirali su me pokojni Josip Kuže, pa Branko Ivanković, Zvonimir Soldo, Slaven Bilić, Igor Štimac, pa Sjomin, Gazajev, Blohin... Zanimljivo, svima sam odgovarao baš zbog taktički dobre igre, a onda čujem ovo!? Ma glupo mi je bilo što komentirati... Ili da nisam bio standardan kod Bilića i Štimca!?

Pa kod koga sam onda nakupio čak 55 utakmica za Hrvatsku u ovih nekoliko godina? Šteta je što Kovač nakon prestanka igranja baš i nije pratio Hrvatsku zadnjih godina!

Da jest, znao bi, primjerice, da sam na Euru u Poljskoj odigrao sve tri utakmice! Protiv Irske, Italije i Španjolske, kad je Hrvatska igrala najbolji nogomet i imala najbolje ozračje – kaže Vukojević.

Doista, da je izbornik rekao da Vukojević nije igrao zato što nema "dugu loptu", ili nema dribling, ili ne zna napraviti "tri na nozi", čak bi čovjek i razmišljao o tome. Ali teza da je "taktički neuredan" spada u red najvećih bisera izgovorenih u hrvatskom nogometu!

Otprilike kao da netko za Šukera kaže da nije znao zabiti gol ili za Asanovića da mu je lijeva noga bila lošija od desne, odnosno da je Miroslav Krleža bio nepismen...

Kovač je izjavio da Vukojeviću u igri nedostaje taktičke discipline!?

>> Vukojević se oprostio od reprezentacije! Zahvalio svima osim Kovaču

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije