Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA DOKAZA

FIFA presudila: Utakmica Kameruna i Hrvatske nije bila namještena

Hrvatska - Kamerun
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.07.2014.
u 20:30

– Neka Der Spiegel priloži dokaze pa ćemo ih razmotriti, ali po ovome što smo vidjeli, naznaka oko namještanja utakmica nema – poručili su iz Fife

Istraga oko navodnog namještanja utakmice Kameruna i Hrvatske završila je, bar što se Fife tiče. Tvrde da dokaza nema i da prema viđenom na terenu nema nikakvih sumnji koje bi upućivale na nečasne radnje.

– Neka Der Spiegel priloži dokaze pa ćemo ih razmotriti, ali po ovome što smo vidjeli, naznaka oko namještanja utakmica nema – poručili su iz Fife.

Time je vjerojatno zaključena ova priča, ali u Kamerunu se svejedno provodi istraga i njemački list koji je sve i "zakuhao" tvrdi da će dokaze objaviti. Singapurski kralj namještanja utakmica Wilson Raj Perumal negira da je rekao išta od onoga što je objavljeno.

>> Poznati prevarant tvrdi da je utakmica Kameruna i Hrvatske namještena

Ključne riječi

Komentara 6

HR
hrvatska91
12:03 04.07.2014.

tražite nepostojeće dokaze protiv Hrvatske opet, jel ? Naći ćete ih isto ko i "čuvene" fantomske (i od mnogih zaboravljene) sramne izmišljene "topničke dnevnike"...kojima ste nas godinama i godinama pritiskali i tlačili i mučili...

ZZ
Zagreb Zagreb
15:18 08.07.2014.

Fifa treba priznati da je utakmica izmedju Hrvatske i Brazila namjestena.

KL
klamerko
20:52 04.07.2014.

Točno se sjećam utakmice 25. 6. 2010. između Portugala i Brazila (3. kolo prvog dijela natjecanja grupe G u Južnoj Africi). Gledao sam tada cijelu utakmicu, a i sada je snimku moguće pronaći i pogledati. Bilo je Portugal-Brazil 0:0. Vi ste trebali vidjeti KAKO su se ti igrači ponašali na terenu (i brazilski i portugalski). Sjećam se gotovo do u detalja te utakmice prije četiri godine. Cijelo drugo poluvrijeme igrači su si potpuno nezainteresirano jedni drugima dodavali loptu. Nitko se nije ništa trudio, a vrijeme je prolazilo. Onda je lopta išla po terenu, potpuno smiješno prošla kroz cijelu obranu i "napadač" je pred protivničkim golom namjerno zamahnuo nogom tako na način da je potpuno groteskno svojom nogom promašio cijelu loptu koja se i dalje nastavila smiješno kretati po terenu. Svi igrači i oni u obrani i u napadu su bezbrižno to gledali (a neki se i smješkali), a onda su obrane jedne i druge reprezentacije nastavile minutama do kraja si bezbrižno dodavati, nijedan igrač ništa nije ni pokušavao. Nitko nikada nije ni pomišljao o tome je li ili nije ta utakmica namještena. Ovdje je Kamerun poslije 4:0 za Hrvatsku imao tri prilike koje su zamalo završile u mreži, da Pletikosa nije obranio lopta bi pod prečkom završila u mreži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije