Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Željko Babić: Imamo još dosta rezervi u igri, vidjet ćemo gdje nam je maksimum vrlo brzo

Hrvatska - Mađarska
Foto: Reuters
1/8
21.01.2017.
u 16:13

Mi smo sigurno kvalitetniji i mislim da bi s našom dobrom igrom trebali pobijediti. Jučer su Nijemci jako dobro igrali u obrani i bili smo malo bezidejni, ali mislim da neće biti takva slika protiv Egipta i u stanju smo puno bolje odigrati nego što smo igrali protiv Nijemaca - rekao je Manuel Štrlek

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Montpellier gdje će u nedjelju igrati susret osmine finala protiv reprezentacije Egipta.

Uoči puta izbornik Željko Babić i Manuel Štrlek podijelili su svoja razmišljanja o sljedećem protivniku, a nakon sinoćnjeg poraza od Njemačke.

- Sigurno je da imamo još rezervi u napadu i još u nekim segmentima igre, ali vjerujem da su igrači jučer bili angažirani sto posto i da su željeli pobijediti, no nismo uspjeli u tome. Vidjet ćemo gdje nam je maksimum vrlo brzo - započeo je izbornik Babić i nastavio o idućem suparniku Egiptu:

- Ono što mogu reći su glavne karakteristike - duboka obrana 3-3, u napadu su vrlo strpljivi i dosta imaju udaraca s podloge. Slabija strana im je sigurno vraćanje u obranu.

Manuel Štrlek također je istaknuo kako je Hrvatska favorit protiv Egipta, ali se i kratko osvrnuo na susret protiv Njemačke:

- Mi smo sigurno kvalitetniji i mislim da bi s našom dobrom igrom trebali pobijediti. Jučer su Nijemci jako dobro igrali u obrani i bili smo malo bezidejni, ali mislim da neće biti takva slika protiv Egipta i u stanju smo puno bolje odigrati nego što smo igrali protiv Nijemaca.

- Gledali smo ih sinoć i tijekom prvenstva par utakmica. Igraju duboku agresivnu obranu i najbolji recept protiv njih je biti čvrst u obrani i zabiti što više lakih golova iz kontre i polukontre. Rezultat će ovisiti o tome hoćemo li takvu igru realizirat - pojasnio je Štrlek.

Nakon poraza od Njemačke postavilo se pitanje koliko Hrvatska može na ovom turniru:

Glupo je najavljivati koliko možemo jer mi idemo utakmicu po utakmicu, probati pobijediti svaku sljedeću i vidjeti do kuda nas to može odvest. Kvalitetu imamo, samo je pitanje kako ćemo to predočiti na terenu”, spremno je objasnio Štrlek.

Ako Hrvatska pobijedi Egipat u četvrtfinalu igrat će protiv pobjednika iz susreta Španjolska - Brazil gdje su Španjolci izraziti favoriti. Štrlek je naglasio kako utakmice ne treba preskakati već gledati samo idućeg protivnika:

- Ne bi htio preskakati utakmice jer je i Egipat dobio Katar od kojeg smo mi izgubili na Olimpijskim igrama i stvarno neće biti lagano. Ne bih volio preskakati i najavljivati, ali što se tiče Španjolaca oni nisu bili na Olimpijskim igrama, imali su puno vremena za pripremu i igraju jako dobro. 

Utakmica Hrvatska - Egipat igra se u nedjelju u 20.45 sati.

Komentara 3

Avatar white socks
white socks
18:10 21.01.2017.

BB, tj. Balić i Babić uništavaju hrvatski rukomet. Nemamo taktiku ni u obrani a posebno u napadu. Nemamo kružnog napadača. Kako je Marino Marić ozljeđen, jedini kvalitetan pivot je Vori (i možda Sulić) ali njega Balić ne voli pa jee odbačen. Od ove dvojice se ne može napravit jedan dobar kružni napadač. Cindrić je pokazao svu svoju ograničenost i da nije potencijal za zamjenu ozljeđenom Duvnjaku. Jedini tko Duvnjaka može zamijeniti je Karačić, najbolji igrač Vardara, ali je rekao nešto kritički poslije Olimpijade i uobraženi Balić ga je prekrižio zauvjiek.

KO
kokolino
08:31 22.01.2017.

Zanima me koliko će trajati oporavak onog klinca iz Našica?Vjerojatno 3-5 dana!Što znači njegova zamjena?Ništa!A zamjena Ivića, Pešićem?Babić vuče poteze, a dirigent je netko drugi.Zna se čija je prva i zadnja u HRS-u.

BO
Bongos
17:23 21.01.2017.

Linooo, vraati seee!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije