Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lino kontra Veselina na SP-u

Vujovića su optuživali da je kao izbornik Srbije i Crne Gore namjerno pustio utakmicu Červarovoj Hrvatskoj

11.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Olimpijske igre 2016., rukomet, skupina B, Slovenija - Svedska. Veselin Vujovic, izbornik slovenske reprezentacije.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
16.01.2017.
u 09:40

Koliko su samo ova dvojica trenera imala međusobnih susreta u makedonskom prvenstvu. Lino na klupi Metalurga, a Vuja na klupi Vardara. Lino je bio puno uspješniji u Makedoniji

O, kako će zanimljivo biti danas u Metzu! Veselin Vujović kontra Line Červara. Crnogorac na klupi Slovenije, Hrvat na klupi Makedonije.

Koliko su samo ova dvojica trenera imala međusobnih susreta u makedonskom prvenstvu. Lino na klupi Metalurga, a Vuja na klupi Vardara. Lino je bio puno uspješniji u Makedoniji.

Nikad problema s Červarom!

Osvojio je četiri prvenstava i tri kupa Makedonije, dok je Veselin osvojio tek jedno prvenstvo i kup. Jasno, u vrijeme dok je Červar bio u Makedoniji. Jer, prije dolaska “Maga di Umaga” u Skoplje, Vujović je dvaput bio prvak s Vardarom i dvaput je osvojio kup.

– Ma nisam nikad imao problema s Linom. On je nekako uvijek imao problem sa mnom. A ne znam zašto – istaknuo je Vujović.

Obojica trenera izuzetno su temperamentna na klupi, imaju veliki ego i teško prihvaćaju poraze. Posebice jedan od drugoga.

– Možda Vardar ima bolje navijače, ali Metalurg je pravi domaći, makedonski klub. Vardar igra uglavnom sa strancima. Tako je bilo nekad, tako je i danas – rekao je Červar.

Lino je kao trener bio puno uspješniji od Vujovića. Ima šest velikih medalja na klupi Hrvatske – svjetsko i olimpijsko zlato, dvaput je bio srebrni na svjetskim i dvaput srebrni na europskim prvenstvima. Na deset velikih natjecajna zaredom Lino s Hrvatskom samo jednom nije igrao u polufinalu – na SP-u u Njemačkoj 2007. Ako je Lino uspješniji trener po broju osvojenih medalja, onda je Vujović bio puno uspješniji kao igrač. Ima pet osvojenih medalja kao igrač – olimpijsko zlato i srebro, svjetsko zlato i srebro te europsku broncu.

Nije ovo prvi put da će Červar biti kontra Vujovića na klupi kada je riječ o reprezentacijama. Prvi put sreli su se na EP-u u Švicarskoj 2006. Červar je vodio Hrvatsku, a Vuja je sjedio na klupi Srbije i Crne Gore.

‘Namjerno mu je pustio’

Bila je to utakmica u skupini, prilično važna za obje reprezentacije. Pobjeda je za Hrvatsku značila plasman u polufinale, a Srbiji bi otvorila put prema polufinalu. Červar je pobijedio sa 34:30, a srpski novinari odmah su plasirali priču kako je Vujović namjerno pustio utakmicu. Njihov posljednji međusobni susret dogodio se ove sezone kada je PPD Zagreb igrao protiv Metalurga u SEHA Gazprom ligi. Bilo je 29:20 za “plinare”. Na konferenciji za medije oba su se trenera srdačno pozdravila i izgrlila.

– Tko kaže da se ne volimo, taj laže – reći će u svom stilu Vujović, kojem je utakmica protiv Metalurga bila pretposljednja na klupi PPD Zagreba. Zadnja mu je bila tri dana kasnije protiv Meškova u elitnoj skupini Lige prvaka.

Komentara 3

KU
kupatilo
13:28 16.01.2017.

Nikad vise Line.Ovo sto sad rade od reprezentacije daje radio Lino objesili bi ga a onbi i sada daje tu bio svjetski prvak kao i Rudic u vaterpolu.Te ljude treba vratiti i datu im da odaberu svoje nasljednike sami al kadih spreme da to mogu biti a oni i dalhe ostati u savezima kao presjednici jer znase stisu dali nama kao narodu.

MI
Mimizo
07:24 17.01.2017.

ajmo HRVATSKA po zlato

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:04 16.01.2017.

sska jada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije