Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tin Kontrec

Naša snaga je mladost, s njom ćemo lomiti druge

Hrvatska - rukometaši
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
21.01.2017.
u 23:47

Fizička pripremljenost bila je najmanji problem budući da smo svi u pogonu. Najbitnije je bilo da uigramo i pohvatamo sve izbornikove zamisli. Vjerujem da smo uspjeli - kaže Tin Kontrec

Onima koji ne prate nastupe PPD Zagreba u Ligi prvaka i koji na rukomet bace oko samo u siječnju kad su velika natjecanja reprezentacija, Tin Kontrec (27) nepoznato je lice u dresu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

No bradati kružni napadač, novi slavonski adut nakon trija Bičanić – Duvnjak – Kopljar, već se okušao među najjačim frajerima europskog rukometa u dvobojima s PSG-om, Veszpremom, Kielceom, Vardarom... S tim što je partija protiv Löwena u osmini finala lanjskog LP-a, kad je s Vujićem potpuno zaskočio favorita, posebno ušla u pamćenje.

Mandalinića, Šebetića, Ivića, Cindrića... već smo gledali na velikim natjecanjima, doduše ne u ključnim ulogama u kakvim ih sada očekujemo. Ali Kontrec je potpuno novo lice, delikatno je ući u reprezentaciju uz toliko novih lica.

– Igrom slučaja je tako. Neki su se dečki oprostili, neke su odstranile ozljede, imamo praktički novu sedmorku. Ali svi koji su u Francuskoj zasluženo su u sastavu.

S obzirom na puno novih lica, jeste li se stigli uigrati?

– Fizička pripremljenost bila je najmanji problem budući da smo svi u pogonu. Najbitnije je bilo da uigramo i pohvatamo sve izbornikove zamisli. Vjerujem da smo uspjeli.

Na turnirskim natjecanjima obično u završnici, tko do nje dođe, ulogu počne igrati i umor. Sada Hrvatska ne bi smjela imati problema s tim uz toliko mladih igrača.

– Fizički smo u strašnoj formi. Po onome što sam vidio i kako smo radili, baš smo spremni. Veliku će ulogu igrati i to tko se koliko uigrao. Vjerujem da će naša mladost tada doći do izražaja i da ćemo lomiti suparnike.

A kakva su tvoja iskustva s turnirskim natjecanjima, jesi li igrao na prvenstvima mlađih uzrasta?

– Nisam, jer me nije bilo ni u kadetskoj ni u juniorskoj reprezentaciji.

Na tebi je velika odgovornost, pokrivaš poziciju koju je godinama držao veliki Igor Vori, a prije njega velikani poput Kljaića, Jovića, Načinovića...

– Koliko je to čast, toliko je i odgovornost. Izbornik je mnogima dao šansu, na nama je da je iskoristimo, da pokažemo zašto smo izabrani. Zna se što je Hrvatska u rukometu, u vrhu je već petnaest godina i tu mora i ostati. Nosi nas nacionalni naboj i mislim da će uz mladost to donijeti sjajan rezultat.

Od spomenutih pivota iz starijih generacija kome si se divio, a koga sada od pivota cijeniš?

– Pa dobro, ja i nisam tako dugo na poziciji kružnog napadača. Moj je uzor zapravo bio Ivano Balić. U rukomet sam se zaljubio 2003. i 2004. kad je naša reprezentacija osvajala zlata. I svaki je igrač tada bio moj uzor. Dakle, na toj mojoj poziciji sigurno mi je to bio Vori kao jedan od trojice najboljih svjetskih pivota u posljednjih 15 godina. Sada imam prilike i igrati s njim u PPD Zagrebu, puno učim od njega. U današnjem su rukometu pivoti strašni, a istaknuo bih Aguinagaldea. Pa čak je i Vori, koliko god bio pri završetku karijere, i danas među najboljima. A vjerujem da ćemo Musa i ja zasjeniti Aguinagaldea na SP-u.

Komentara 1

MA
mađar
10:49 22.01.2017.

Bracek osvijesti se. Živiš na nekoj drugoj planeti. Spremaj pomalo torbe pa na vlak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije