Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUIGRAČI I SUPARNICI

Musa: Danas je ‘tabanje’, a onda opet prijateljstvo

Hrvatska - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL
20.01.2017.
u 15:10

– Bit će nam teško, ali njima još teže. Dobro znam kako se čvrsto igra u Bundesligi. Moji suigrači i ja spremni smo na “tabanje” – zaključio je Musa.

Velika zvijezda njemačke reprezentacije, vratar Andreas Wolff, jako je dobar prijatelj s Ivanom Balićem još od vremena kad su zajedno igrali u Wetzlaru.

– Velika je sreća što Ivano više ne igra. Kakav je to rukometni genijalac bio. Ostali smo prijatelji, čujemo se često, eto baš smo se neki dan čuli iako nismo u istom hotelu. Ne, nije mi htio otkriti nikakve tajne iz vaše reprezentacije. Nije mi htio otkriti kako tko šutira, ali to se uostalom može dobro vidjeti i na snimkama. Većina vaših rukometaša igra u našoj ligi pa ih dobro poznajem. Neću ispasti pametan ako kažem da je Duvnjak alfa i omega Hrvatske. Strašan igrač, sve zna o rukometu – rekao je Wolff.

Danas je ovaj sjajni vratar upravo Duvnjakov suigrač u Kielu. No, u “zebrama” s Duvnjakom još igra Wiencek, dok je Dahmke otišao kući.

– Svi cijene Duvnjaka u klubu. Od domara do predsjednika kluba. Znamo koliko nam znači. O njemu kao igraču mogu sve najbolje reći, ali i kao čovjeku – rekao je Wiencek.

Jakov Gojun igra u berlinskom Füchseu s vratarom Silvijem Heinevetterom, desnim vanjskim Steffenom Fathom i lijevim vanjskim Paulom Druxom.

– Sa Silvijem i Paulom baš sam dobar prijatelj. Često se znamo družiti i izvan dvorane. Ovih dana nismo se čuli, a kada bismo se vidjeli, srdačno bismo se zagrlili. Znam da će, kad se vratimo, u klubu biti zafrkancija tko je koga pobijedio – rekao je Gojun.

S obzirom na to da dobro poznajete Heinevettera, jeste li našim pucačima dali neke tajne savjete, gdje je “tanak”.

Ako odem u koju kontru ja ću mu znati zabiti pogodak, he-he. Što se tiče savjeta, rekao sam suigračima da moraju pripaziti na Druxa. Taj, kad krene jedan na jedan, jako je opasan i ne zaustavlja se. Sreća pa imamo jakih i dobrih obrambenih igrača. Ne bih mu savjetovao da dođe na mene – rekao je Gojun.

Što ako ne bude Duvnjaka?

Poznavajući ga, on će igrati makar s jednom nogom. Prevelika je želja u njemu da propusti jednu ovakvu utakmicu. Opet, imamo Cindrića koji je za mene osobno ugodno iznenađenje Svjetskog prvenstva. Vidi se da je jako puno napredovao prvo kod Červara, a onda kod Gonzalesa u Vardaru – zaključio je Gojun.

Željko Musa drugu sezonu igra u njemačkom Magdeburgu. S njim u klubu igra Finn Lemke.

- Dobri smo si, ali daleko od toga da idemo po kavama. Tako dobri prijatelji nismo, ali na treninzima i putovanjima sasvim smo korektni – rekao je Musa.

Kako će biti danas?

– Bit će nam teško, ali njima još teže. Dobro znam kako se čvrsto igra u Bundesligi. Moji suigrači i ja spremni smo na “tabanje” – zaključio je Musa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije