Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK SLOVENIJE

Vujović: S Červarom više nema tenzija, a možda je došlo vrijeme za susret s Hrvatskom

Vujović
Foto: Reuters
1/5
18.01.2017.
u 23:50

– Treba reći da su Slovenci bolji, njihovi su igrači odigrali puno više utakmica od mojih igrača. Oni bez problema mogu rotirati kompletne dvije postave, dok smo mi bez Mirkulovskog kao na aparatima – istaknuo je Červar.

Veselin Vujović i Lino Červar, izbornici Slovenije i Makedonije, godinama ljutiti suparnici na klupama Vardara i Metalurga odnosno Hrvatske i Srbije, korektno su se pozdravili prije i poslije utakmice. Velikih tenzija na klupama nije bilo jer je susret jako brzo otišao u jednom smjeru. Slovenci su se poigravali s Makedoncima i najavili utrku sa Španjolskom za prvo mjesto u skupini.

Počelo brutalnim prekršajima

– Imali smo problema s obranom od samog početka, nismo se mogli suprotstaviti njihovim napadima. Mirkulovskog smo rano izgubili, Velka Markovskog nismo mogli koristiti u oba pravca pa sam u drugom poluvremenu dao priliku mlađim rukometašima. Susret je počeo brutalnim prekršajem nad Georgijevskim za koji se dobiva crveni karton. Potom su nam ozlijedili Mirkulovskog – rekao je Lino Červar.

Červar je trebao znati kako Vujović igra na početku – odmah čvrsto, na rubu isključenja, pa kasnije laganije.

– Treba reći da su Slovenci bolji, njihovi su igrači odigrali puno više utakmica od mojih igrača. Oni bez problema mogu rotirati kompletne dvije postave, dok smo mi bez Mirkulovskog kao na aparatima. Ipak, morali smo puno bolje igrati. Kad smo već slabiji, barem smo se trebali više boriti – istaknuo je Červar.

Veselin Vujović je drugi put zaredom izašao kao pobjednik nad Červarom.

– Godinama sam živio i radio u Makedoniji. Ti igrači i ljudi su mi prirasli srcu i nije mi bilo lako vodeći Sloveniju igrati protiv njih. Lino i ja smo veliki suparnici, ali samo na utakmicama. Nema više tenzija između nas i bilo mi je zaista drago kada mi je nakon utakmice iskreno čestitao. Što se tiče same igre, bili smo za klasu bolji. Drago mi je što smo brzo riješili pitanje pobjednika pa smo veći dio utakmice igrali “u leru” – istaknuo je Vujović.

Zagrebaš Skok junak susreta

Junak susreta bio je Matjaž Skok, vratar PPD Zagreba.

– Kada bi tako branio u svakoj utakmici, mogli bismo zaista otići do kraja – istaknuo je Vujović, koji je bez trojice najiskusnijih – Zormana, Bombača i Škofa.

– Mladi igraju jako dobro, što znači da smo na dobrom putu – naglasio je Vujović.

U nekim kombinacijama moglo bi se dogoditi da u četvrtfinalu igrate protiv Hrvatske?

– Do sada smo se uspjeli izbjeći. Na Europskom prvenstvu u Poljskoj ispao sam u skupini, na Igrama u Riju i jedni i drugi ispali smo u četvrtfinalu. Dakle, možda je došlo vrijeme i za taj susret – rekao je izbornik Slovenija Veselin Vujović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije