Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkulacije

Izgubimo li od Nijemaca, s Francuzima se možemo naći tek u finalu

Luka Cindrić - Hrvatska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
18.01.2017.
u 11:49

Završi li Hrvatska u svojoj skupini druga, onda bi protiv Francuske mogla igrati tek u finalu. Pobijedimo li u petak Njemačku (17.45) osvojit ćemo prvo mjesto, a tada bismo, prođemo li četvrtfinale, u dvoboju za finale igrali protiv Francuza

Francuski rukometaši osigurali su prvo mjesto u Skupini A na Svjetskom prvenstvu. Branitelji naslova pobijedili u sva četiri susreta, a u posljednjem trijumfu nadjačali su Ruse s 35:24.

Francuzi su se dosad lagano obračunavali sa suparnicima, a jedino su im zube pokazali Norvežani (31:28). U prva dva dvoboja bili su vrlo uvjerljivi protiv Japana (31:19) i Brazila (31:16).

Iako njegova reprezentacija igra sjajno, francuski je izbornik Didier Dinart oprezan:

– Važno je bilo pobijediti Rusiju kako bismo osigurali prvo mjesto u skupini. U posljednjoj utakmici u skupini protiv Poljske možemo igračima dopustiti odmor, ali moramo i dalje ostati koncentrirani – rekao je francuski izbornik te dodao:

– Ne smijemo zaboraviti što se Hrvatskoj dogodilo na Olimpijskim igrama u Riju. Završila je prva u svojoj skupini, a onda u četvrtfinalu izgubila od Poljske. Zbog toga moramo odlučno ući u nokaut-fazu, bez obzira protiv koga igramo!

Završi li Hrvatska u svojoj skupini druga, onda bi protiv Francuske mogla igrati tek u finalu. Pobijedimo li u petak Njemačku (17.45), osvojit ćemo prvo mjesto, a onda bismo, prođemo li četvrtfinale, u dvoboju za finale igrali protiv Francuza.

Bez obzira na to jesmo li prvi ili drugi u skupini, suparnik u osmini finala bit će nam jedna od ove tri reprezentacije: Švedska, Katar ili Egipat.

Izborimo li četvrtfinale, naš potencijalni suparnik mogla bi biti Rusija ili Brazil iz skupine A, odnosno Slovenija ili Španjolska iz skupine B.

Komentara 13

JW
Jim West
12:17 18.01.2017.

Za razliku od prethodnih trening-utakmica, ovo je ona prava. Ovdje počinje prvenstvo. Ovu moraju pobijediti. Fućkaš Francuze.

DU
Deleted user
12:30 18.01.2017.

Pa naravno da treba kalkulirati... I drugi to rade, zakaj ne i mi?

VJ
Vl jedi govna
12:44 18.01.2017.

Znači već smo u finalu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije