Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ako padne Egipat

Hrvatska doznala mogućeg protivnika u četvrtfinalu

Španjolska - Brazil
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.01.2017.
u 22:40

Španjolci se namučili protiv Brazila, Slovenija odličnom igrom nadjačala Rusiju.

Rukometaši Španjolske mnogo teže od očekivanoga svladali su Brazil sa 28-27 (16-18) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Montpellieru, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska - Egipat koji je na programu u nedjelju.  

Brazil je vodio većim dijelom susreta, početkom drugog poluvremena i s tri razlike (20-17), no nije uspio zadržati efikasnost u završnici. Više od sedam minuta, od 53. do 60., Brazil nije uspio postići pogodak, a za to vrijeme Španjolska je s dva gola Dujšebajeva i jednim Valere uspjela stići do vodstva od 28-26.

Alex Dujšebajev i Joan Canales sa po pet golova predvodili su Španjolsku, Valero Rivera, Julen Aguinagalde i David Balaguer su dodali po četiri, dok su kod Brazila najefikasniji bili Joao Pedro Silva sa sedam te Fabio Chiuffa i Vinicius Langaro sa po pet pogodaka.

Plasman u četvrtfinale izborila je i Slovenija koja je odličnim drugim poluvremenom u Parizu svladala Rusiju sa 32-26 (13-15). Darko Cingesar sa šest i Gašper Marguč s pet golova predvodili su Sloveniju, a Danil Šiškarev i Aleksandr Dereven sa po pet pogodaka Rusiju.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Njemačka - Katar.

Ranije u subotu u četvrtgfinale su se plasirali još domaćin i branitelj naslova Francuska zahvaljujući 31-25 (14-13) pobjedi protiv Islanda u Lilleu i Norveška koja je u Albertvilleu svladala Makedoniju sa 34-24 (12-10). Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju, dok će Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.

Komentara 2

KA
Karapetrov
10:12 22.01.2017.

Pročitajte dobro tekst genijalnog novinara i pokušajte saznati protiv koga igra Hrvatska kako sugerira naslov članka. Ovo je anti-novinarstvo.

Avatar Abcda
Abcda
12:06 22.01.2017.

Kad pisu o hrvatskom sportu, nisu bas pazljivi )-;

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije