Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet

Evo tko je prva prepreka Hrvatima na putu do medalje, s Francuzima možemo igrati tek u finalu

Hrvatska - Njemačka
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
20.01.2017.
u 19:12

Sada barem ne moramo razmišljati o domaćinu. Naime, Hrvatska se sada nalazi u drugom dijelu ždrijeba, pa se s Francuskom možemo naći tek u finalu. A dug je put do finala

Hrvatski rukometaši osvojili su drugo mjesto u Skupini C te će u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj u nedjelju igrati protiv Egipta. U posljednjem kolu Babićevi su izabranici izgubili od Njemačke (21:28), dok je Egipat porazom od Švedske (26:33) osvojio treće mjesto u Skupini D. Njemačka će u osmini finala, kao prva u Skupini C, igrati protiv Katara.

Sada barem ne moramo razmišljati o domaćinu. Naime, Hrvatska se sada nalazi u drugom dijelu ždrijeba, pa se s Francuskom možemo naći tek u finalu. A dug je put do finala.

Prođemo li Egipat u četvrtfinalu ćemo igrati protiv boljeg iz susreta Španjolska - Brazil.

Hrvatska je protiv Egipta igrala 2003. na Svjetskom prvenstvu u Portugalu i pobijedila sa 29:23. Reprezentaciju koju je vodio Lino Červar u polufinalu je nakon dva produžetka nadjačala Španjolsku sa 39:37, a onda smo u finalu slomili Nijemci sa 34:31 i osvojili naslov svjetskog prvaka.

S Egiptom smo posljednji put igrali na SP-u u Španjolskoj kada smo ih u skupnoj fazi natjecanja pobijedili sa 24:20. U polufinalu je Hrvatska izgubila protiv Danske (24:30), a u utakmici za treće mjesto nadigrali smo Sloveniju sa 31:26.

Kalkuliranje sa suparnikom u polufinalu često nije baš zahvalno, jer do njega treba proći dvije stube. Na to je upozoravao i Zdravko Zovko, koji je vodio hrvatsku reprezentaciju na njezinu prvom natjecanju i doveo do bronce na EP-u u Portugalu 1994.

Komentara 30

RI
rikavac
19:43 20.01.2017.

Sta je svima vama novinarima a slusam i komentatore na Rtl Hrvatska se moze sastat sa Francuzima u Finalu. Cijelo vrijeme prica da li ici na Francuze u polufinalu ili u Finalu. A niko ne gleda realnost i stvarno stanje nase repke dokle ona moze. Sta sad drugi u grupi i prosetat cemo se do Finala?

TO
Tomec
19:53 20.01.2017.

Hahaha u finalu?? Hahahaha

AS
atilla sb 1986
19:42 20.01.2017.

Izgleda da ce za nas svi biti francuska.. Daj boze da se varam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije