Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Dobro je, Mandalinić može, Duvnjak će biti spreman

Željko Babić
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
11.01.2017.
u 21:55

Reprezentacija će u Francusku doputovati dan prije prve utakmice. Ništa neuobičajeno. Jer, Francuska nije tako daleko kao, primjerice, Doha prije dvije godine kad je Goluža poveo momčad nekoliko dana prije.

Rukometaši Hrvatske danas odlaze u Francusku, na poprište Svjetskog prvenstva. Željko Babić, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, objavio je imena putnika. Velikih iznenađenja nije bilo premda neki igrači nisu baš sto posto zdravi.

Primjerice Domagoj Duvnjak kojem se ukliještio vrat, ali će, kaže, biti spreman za one najvažnije utakmice u skupini. Stipe Mandalinić dobio je na utakmici protiv Crne Gore dva udarca u isto mjesto, no usprkos bolovima, snimka je pokazala da nije tako strašno te će on biti jedan od glavnih uzdanica izbornika na mjestu lijevog vanjskog pucača.

Evo s kojim snagama Hrvatska juriša na još jedan dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu – vratari: Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov), Filip Ivić (Kielce); lijeva krila: Manuel Štrlek (Kielce) i Lovro Mihić (Wisla); desna krila: Zlatko Horvat (PPD Zagreb) i Josip Božić-Pavletić (Nexe); kružni napadači: Željko Musa (Magdeburg) i Tin Kontrec (PPD Zagreb); srednji vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Vardar), Lovro Jotić (PPD Zagreb); lijevi vanjski: Marko Mamić (Dunkerque), Stipe Mandalinić (PPD Zagreb), Jakov Gojun (Füchse); desni vanjski: Luka Stepančić (PSG) i Luka Šebetić (PPD Zagreb). Dakle, izbornik je odlučio voditi tri vratara od kojih će jedan sigurno biti na tribini.

Tko je otpao? Sandro Obranović, Šime Ivić, Krešimir Kozina i Jerko Matulić. Prije samo desetak dana, na upit kako mu se čini Sandro Obranović, ove sezone igrač Pick Szegeda, izbornik Željko Babić je rekao:

– Sandro izgleda europski.

No, izgleda da mu se ovaj igrač nije nametnuo na treninzima, baš kao ni Šime Ivić i Jerko Matulić. Zanimljivo je da je Jerko trebao nadomjestiti Ivana Čupića koji se oprostio od reprezentacije, a onda ga je na pripremama izgurao mlađahni Božić-Pavletić, koji je s generacijom ‘94 osvojio svjetsko kadetsko srebro 2013. godine u Mađarskoj.

Krešimir Kozina bio je naknadno pozvan u trenutku kada je objavljeno da Marino Marić ne može na SP zbog ozljede. No, Tin Kontrec nametnuo se na treninzima i pripremnim utakmicama, što i nije čudno. Dečko sjajno igra ove sezone u dresu PPD Zagreba.

Reprezentacija će u Francusku doputovati dan prije prve utakmice. Ništa neuobičajeno. Jer, Francuska nije tako daleko kao, primjerice, Doha prije dvije godine kad je Goluža poveo momčad nekoliko dana prije.

S obzirom na to da nam je prvi suparnik Saudijska Arabija, a odmah dan iza Mađarska, jasno je da će Babić sigurno sačuvati Domagoja Duvnjaka. Jer, ako bez Duvnjaka ne možemo dobiti Kljaićeve “sinove pustinje”, onda nemamo što tražiti na ovom Svjetskom prvenstvu.

Komentara 7

BI
billynik
12:14 12.01.2017.

Babiću s tobom ovo je prvenstvo unaprijed izgubljeno.

DU
Deleted user
15:13 12.01.2017.

Inače, momci su otputovali 11.01. prijepodne a prvu utakmicu igraju 13.01. u 20.45....Znači ,to su puna dva dana , a ako ću cjepidlačiti onda su dva i pol dana prije.....

AO
admini_obrišite_si_mami
09:16 12.01.2017.

iz članka nije razvidno baš - kaj igra Gospa ovaj put ili ne?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije