Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska - Egipat (20.45)

Babić: Valjda imam pravo odlučiti koliko i kada može igrati Duvnjak

Men's Handball - Croatia v Chile - 2017 Men's World Championship Main Round - Group C -  Kindarena in Rouen, France - 18/01/17 - Croatia's head coach Zeljko Babic reacts.   REUTERS/Charles Platiau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.01.2017.
u 08:50

Bit će to naš tek drugi susret protiv afričkih prvaka na velikim rukometnim natjecanjima. Prvi i jedini put smo protiv Egipćana igrali na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. godine. Bio je to također susret u nokaut-fazi, ali taj put u četvrtfinalu

Rukometaši Hrvatske danas će preko Egipta tražiti put u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Utakmica se igra u Montpellieru u 20.45 sati (HTV 2). Bit će to naš tek drugi susret protiv afričkih prvaka na velikim rukometnim natjecanjima. Prvi i jedini put smo protiv Egipćana igrali na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995. godine. Bio je to također susret u nokaut-fazi, ali taj put u četvrtfinalu.

Ne želi izgubiti kapetana

– Nakon drame s Tunisom u osmini finala kada smo prošli nakon sedmeraca, igrali smo protiv Egipta, koji je do tada igrao sjajno. Sjećam se da su “pomeli” Rumunje u osmini finala i da su imali šutera koji je zabijao s 10, 12 metara kao od šale. Međutim, kad je krenula utakmica, bila je to jednosmjerna utakmica. Završilo je 30:16 za nas – prisjetio se tog jedinog susreta s njima Valter Matošević, tadašnji vratar hrvatske reprezentacije.

Može li današnji Egipat iznenaditi i izbaciti Hrvatsku? Po onome što je Egipat ovdje odigrao, jako, jako teško. Naravno, naši igrači ne smiju raditi pogreške kakve su radili protiv Njemačke i moraju popraviti nekoliko bitnih stvari – napad, obrane vratara i smanjiti broj tehničkih pogrešaka.

– Imamo još puno prostora da popravimo neke stvari. Primjerice, igra u napadu mora biti puno, puno bolja. Što se tiče Duvnjaka, već sam dosadan kada stalno moram ponavljati da nije sto posto spreman, da ga muči koljeno. Valjda ja kao izbornik imam pravo odlučiti koliko će i kada naš kapetan igrati. Što znači da igra svih 60 minuta i onda se ozlijedi, što smo onda napravili? Ništa – rekao je Babić nakon prespavane noći.

Protiv Njemačke naši vanjski igrači ponovno su igrali preširoko, njemačka zona tjerala ih je na 10-15 metara i jasno je da iz te udaljenosti nije bilo opasnosti za njihovu mrežu. Egipat pak igra sasvim drugačiju obranu.

– Igraju duboku obranu 3-3, pa će nam trebati brže kretanje u napadu. U napadu igraju dosta sporije, imaju puno šuteva s poda – istaknuo je Babić.

Manuel Štrlek i Zlatko Horvat nisu dobili gotovo nijednu loptu na krila protiv Njemačke. Opet, Štrlek je u kontri uspio postići čak pet pogodaka.

– Moram se malo vratiti na utakmicu s Njemačkom. Dugo nisam vidio da tako neko može dobro odigrati 6-0 u obrani. Uz to što su zatvorili sve prilaze, mi smo ostali bez ideje. Dobro, bila je to naša najlošija utakmica na ovom SP-u i gotovo sam siguran da se više ne može ponoviti. Protiv Egipta nam treba puno laganih pogodaka, moramo istrčati puno polukontri i kontri. Kvalitetu za četvrtfinale imamo, a što će biti kasnije, ne bih želio govoriti. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti – istaknuo je Štrlek.

Utakmicu Hrvatska – Njemačka gledao je u dvorani u Rouenu Hassan Moustafa, predsjednik Svjetskog rukometnog saveza, inače Egipćanin.

– Ovakvu Hrvatsku kakva je bila protiv Njemačke možemo pobijediti. Ali, bojim se da će se Hrvatska oporaviti do večeras – rekao je Moustafa.

Lijepe uspomene za Egipćane

Egipćani se pak nekako uzdaju u tradiciju. U Montpellieru su prije 16 godina igrali skupinu na Svjetskom prvenstvu i osvojili drugo mjesto, iza Švedske. Francuska im je izgleda obećana zemlja jer su upravo ovdje 2001. godine ostvarili svoj najveći uspjeh – osvojili su četvrto mjesto.

– Da smo tako dobro igrali kao 2001. godine u Francuskoj, samo prije godinu, kada smo bili domaćini Svjetskog prvenstva, vjerojatno bismo bili prva neeuropska muška reprezentacija koja bi osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu – naglasio je Hassan Moustafa.

Samo trojica od 16 prijavljenih igrača Egipta nastupaju za klubove iz Europe – Shebib u francuskom Aixu, Sanad u španjolskoj La Rioji te Elbassiony, koji je član portugalskog Sportinga. Neće valjda oni nadjačati naše igrače koji igraju u elitnim skupinama Lige prvaka... 

Komentara 9

PU
paul-umpe
09:37 22.01.2017.

Mi se sad zaljepili za Duvnjaka kao prije za Balica.Pa ima i drugih igraca.Sjetite se kako su nas mladi igraci pozitivno iznenadili

KO
kodifan
11:02 22.01.2017.

ma proći ćemo Egipat i bez trenera...ali za dalje ipak treba znati napraviti igru

BL
blackstone
12:21 22.01.2017.

Ovog Muju Mustafu treba maknuti iz rukometa da konacno rukomet postane sport broj 2 na svijetu. A Babic je sve o svom autoritetu rekao u onom timeoutu kad pita Duvnjaka sta cemo sad igrati.Zadnja 3 natjecanja bi bilo bolje dae da Duvnjak nije ni igrao kakvi su mu bili pokazatelji. pogledajte na you tube snimku kad ga pita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije