Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVE

Zajedno smo jači

Zajedno smo jači
Foto: PR
09.03.2017.
u 00:03

Projekt „Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016.” omogućit će razvijanje učeničkog i nastavničkog potencijala u području robotike kroz prethodno utemeljenu Croatian Makers robotičku ligu, a njegov nositelj je udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih

Hrvatski Telekom lani je predstavio projekte koji su u sklopu jedanaestog natječaja „Zajedno smo jači“ osvojili donacije u iznosu od po 350.000 kuna.

Riječ je o projektima „Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016. godine ” i “Campus”, zahvaljujući kojima će čak 1300 djece imati priliku educirati se u STEM području.

Projekt „Internet of Things u hrvatskim osnovnim školama 2016.” omogućit će razvijanje učeničkog i nastavničkog potencijala u području robotike kroz prethodno utemeljenu Croatian Makers robotičku ligu, a njegov nositelj je udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih.

Zahvaljujući donaciji Hrvatskog Telekoma projektu „Campus”, Astronomsko društvo Višnjan kao nositelj projekta moći će opremiti svoj interdisciplinarni Laboratorij za biologiju, kemiju i  astrobiologiju (LABOS) te čak utrostručiti broj učenika osnovnih škola koji će pohađati radionice i škole u kampu.

Innovation Hub

Hrvatski Telekom je pokrenuo projekt „E-strategy“, unutar koga je i potprojekt „Inovacijski modeli“. Inovacijski model poznat kao interni crowdsourcing, odnosno uključivanje zaposlenika u sve faze upravljanja idejama/inovacijama, nazvan je Innovation hub po istoimenom alatu razvijenom upravo prema potrebama Hrvatskog Telekoma.

Primjena inovacijskog modela podrazumijeva prijavu ideja zaposlenika, razradu te ocjenjivanje i komentiranje predloženih ideja.Na taj način zaposlenici se motiviraju te inoviraju ali i upravljaju svojim idejama.

>> Tražimo reviziju pametne specijalizacije i ne želimo plaćati turistički namet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije