Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Zračna luka Osijek ostvarila najbolji promet u posljednjih 30 godina

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
17.11.2014.
u 14:04

Iz Slavonije se leti prema četiri domaće destinacije - Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku te jednoj međunarodnoj - Londonu

S gotovo 30.000 putnika koji su prošli kroz terminal, ovu bi godinu trebala završiti Zračna luka Osijek (ZLO). Samo u prvih deset mjeseci ovaj aerodrom koji je do rata služio kao sekundarna luka Aerodroma Surčin, odnosno današnjeg Nikole Tesle u Beogradu, registrirao je više od 27.000 putnika. Najviše ih je, čak 18.000 koristilo međunarodnu liniju Osijek - London.

- Nadam se da će u iduća dva do tri tjedna Vlade obje države potpisati sporazum o zračnom prometu koji će omogućavati lakši dolet zrakoplova u Osijek, odnosno da mogu koristiti dio zračnog prometa koji kontrolira Srbija. To će doprinijeti boljoj konkurentnosti ove zračne luke - istaknuo je prilikom današnjeg posjeta ZLO-u ministar Siniša Hajdaš Dončić. Po njemu je najveći doprinos izrada marketinške studije tvrtke Intervisitas koja predlaže, kako je rekao, upravo ono što sadašnja Uprava ZLO i radi - pozicioniranje kroz niskobudžetne prijevoznike.

- Prema istraživanju kojega smo proveli, čak 25 posto putnika na toj međunarodnoj liniji bili su državljani Velike Britanije, što je možda najveća dobit za ovu zračnu luku i čitavu regiju. To je pokazatelj kako smo pogodili s ovom linijom te da se ovdje razvija turizam - rekao je direktor ZLO-a Domagoj Marinić.

Inače, najbolji su to rezultati prometa kojega su Osječani ostvarili uposljednjih 30 godina! Iz Slavonije se leti prema četiri domaće destinacije - Zagrebu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku te jednoj međunarodnoj - Londonu.

- Pored postojećih, radi se na otvaranju novih linija u Njemačkoj. To su svakako Frankfurt i München, a zanimljivi su nam Beč i Zurich - nastavio je.

Osječani svoje ambicije u pregovorima s prijevoznicima potkrepljuju izrađenim studijama i konkretnim podacima.

- S gravitacijskog područja ZLO-a u 2012. godini bilo je 1,7 milijuna putovanja naših građana s nekih drugih aerodroma. To je jasan pokazatelj da ovdje ima potencijala - dodao je on.

Pregovara se i s jednom cargo kompanijom koja je pokazala interes da u Osijeku otvori svoju zrakoplovnu bazu.

- Ne ide ništa preko noći, ali mislim da ćemo uspjeti - poručuje Marinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije