Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Slijepi putnik'

Zmija se vozila vlakom za Osijek, putnici se 'tiskali' uz strojovođu!

zmija,bjelouška
Foto: JPVP Grada Osijeka
1/6
22.04.2014.
u 14:26

Vlak je krenuo u Erdutu, no vatrogasci su se našalili kako nije imala kartu pa ne znaju gdje se točno ukrcala

Poveća bjelouška “prošvercala” se oko podneva vlakom od Erduta do Osijeka. Putnici su je opazili usred vožnje, a strojovođa je alarmirao vatrogasce koji su je dočekali na postaji u osječkom Donjem gradu.

– Bila je na vratima na ulasku u vagon. Strojovođa je rekao putnicima da se maknu i ne diraju je – pričaju nam u JPVP-u Grada Osijeka, čija su dva djelatnika izašla na intervenciju. Dok su je vatrogasci hvatali u mrežu, dvadesetak putnika “tiskalo” se uz strojovođu u prednjem dijelu vlaka i kroz prozor gledalo kada će zrak biti čist.

– Nije imala kartu pa ne znamo gdje se točno ukrcala – našalili su se vatrogasci. Ni zmija ni putnici nisu ozlijeđeni. Inače, osječki profesionalni vatrogasci jedina su, koliko je poznato, postrojba u Hrvatskoj obučena za hvatanje zmija. Opremu su naručivali iz inozemstva ili su je čak sami izrađivali. Ne postoji prihvatilište za zmije pa one koje nađu u dvorištima, kućama i slično odnose i puštaju u prirodu.

>>Oprez! Zmije se bude, ovako morate postupiti u slučaju ugriza

Foto: JPVP Grada Osijeka

Komentara 12

BE
belimo
14:51 22.04.2014.

Novi HŽ slogan; "ZA ZMIJE-BESPLATNI PREVOZ"

Avatar possibilis
possibilis
22:14 22.04.2014.

Svaka zmija izaziva gađenje. Nažalost. Ova dobroćudna životinjica je otprilike najkorisnije biće koje možete imati blizu sebe. Tko u voćnjaku ima bjeloušku, nema nikakvih problema sa glodavcima. Tragično je koliko ih se ubije. Ne čudi me ali je tragično.

GO
goapsi
15:00 22.04.2014.

velika je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije