Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekonstrukcija

Željeznički kolodvor u Slavonskom Brodu dobiva nove vizure

Kolodvor u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
18.04.2014.
u 17:14

Dio je to opsežnih radova rekonstrukcije kolodvora vrijednih gotovo 18 milijuna kuna, a kojim je obuhvaćena potpuna rekonstrukcija prvog i drugog perona u cilju modernizacije prometne usluge i standardizacije željezničkih perona po europskim standardima

Zagrebačka građevinska tvrtka "Palir" ovih je dana započela montažu elementa masivne čelične konstrukcije nove peronske nadstrešnice uz  zgradu željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu. Dio je to opsežnih radova rekonstrukcije kolodvora vrijednih gotovo 18 milijuna kuna, a kojim je obuhvaćena potpuna rekonstrukcija prvog i drugog perona u cilju modernizacije prometne usluge i standardizacije željezničkih perona po europskim standardima.

Prvi peron će zbog opsežnih radova još neko vrijeme biti zatvoren, a svi putnički vlakovi u dolasku i odlasku preusmjeravaju se na drugi, na kojem su radovi privedeni kraju. Do drugog perona putnicima je privremeno omogućen podzemni prolaz kroz 
pothodnik iz glavne kolodvorske zgrade. Radovi na kolodvoru započeli su u rujnu prošle godine uklanjanjem cjelokupne peronske infrastrukture i  rušenjem stare betonske nadstrešnice koja je izgrađena još početkom sedamdesetih godina, te ne udovoljava novim europskim standardima. Zbog starosti i brojnih pukotina u teškoj armirano-betonskoj konstrukciji postala je i sve nesigurnija za boravak putnika. U HŽ Infrastrukturi procjenjuju da će uređenje prvog perona, popločavanje, postavljanje rasvjete i signalizacije, te dovršetak radova na izgradnji nove nadstrešnice kojom će željeznički kolodvor u Slavonskom Brodu poprimiti potpuno novu, moderniju vizuru,​ a putnici dobiti kvalitetniju uslugu,​biti završeni u kolovozu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije