Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nabujala Sava

Zbog visokog vodostaja u Brodu dolazi do procjeđivanja

Sava
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
23.09.2014.
u 22:00

Djelatnici Hrvatskih voda prate situaciju na terenu i kontroliraju procjeđivanje iz nasipa, te su spremni za poduzimanje dodatnih mjera ukoliko bude potrebno

Vodostaj rijeke Save u Slavonskom Brodu u utorak u 18 sati iznosio je 752 cm i za protekla 24 sata narastao je 12 cm.

Djelatnici Hrvatskih voda prate situaciju na terenu i kontroliraju procjeđivanje iz nasipa, te su spremni za poduzimanje dodatnih mjera ukoliko bude potrebno. Danas su uvedene redovite mjere obrane od poplava, a sutra će one biti na snazi u cijeloj Brodsko-posavskoj županiji, od Slavonskog Kobaša do Slavonskog Šamca.

- S obzirom na dugotrajno visok vodostaj, pojavljuju se sitna procjeđivanja, ali radi se o bistroj vodi koja za sada ne stvara probleme i nije opasna. Stanje je pod kontrolom i očekujemo da će ovaj vodeni val proći kroz naše područje bez poteškoća - kazao je Davorin Piha iz Hrvatskih voda. 

Sava kod Županje polako raste - u 24 sata porasla 17 centimetra

 Prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Save kod Županje od 9 sati raste centimetar na sat i u 24 sata narasla je 17 centimetara, ali još nema razloga za zabrinutost. Zbog toga je i dalje na snazi pripremno stanje što je samo stupanj iznad normalnog stanja. Do prije dan-dva Sava je kod Županje uglavnom stagnirala ili bi porasla dnevno tek 2 ili 3 centimetra.

 

>> Vodostaj Save u padu

Ključne riječi

Komentara 1

KD
kokeldamir.dk
22:26 23.09.2014.

Zašto Hrvatska država ne počne čistiti Savu, a šljunak prodavati ??? Kako se isplati ilegalcima koji kopaju, i rade šoderice ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije