Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarcima opomene

Zbog duga za grijanje država bi oko 500 obitelji mogla deložirati

Kušnjir
Foto: Branimir Bradarić
03.08.2014.
u 08:04


J. Madžar kaže da nije plaćao račune jer ne radi te da je tražio da ga isključe

Na adrese više desetaka Vukovaraca proteklih tjedana Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje odaslao je opomene pred iseljenje, i to zbog nepodmirenih računa za grijanje.

Zazivaju i USKOK

Po opomeni svi dužnici vukovarske gradske tvrtke Tehnostan, koja je zadužena za distribuciju toplinske energije, bit će predani Državnom odvjetništvu, poslije čega slijedi deložacija. Stevo Kušnjir, jedan od građana koji je dobio opomenu, kaže da bi 500-tinjak obitelji moglo biti deložirano.

– Ne znam kako bih ovo nazvao, ali u priču se mora umiješati i Državno odvjetništvo i USKOK. Odakle ikome pravo da zbog duga za grijanje istjera ljude iz stana? Uostalom, taj dug gomilao se godinama. Zašto Tehnostan i državni ured nisu reagirali na vrijeme i dužnike isključili iz sustava grijanja kada su dugovi bili manji? Tko će biti odgovoran ako zaista stotine građana završe na ulici? – pita se Kušnjir.

Socijalna katastrofa

Kaže i da je do sada na niz adresa poslao upite i zahtjeve za objašnjenje situacije, ali bez odgovora. On se već devet godina ne koristi gradskim grijanjem, o čemu je izvijestio i Tehnostan, ali su računi nastavili dolaziti. Sa sličnim problemom suočava se i Josip Madžar koji za grijanje duguje 28.000 kuna.

– Nisam plaćao grijanje jer nisam imao novca. Tražio sam da me isključe iz sustava, ali nisu htjeli. Da su to napravili, ja sada ne bih dugovao toliki novac koji nemam jer ne radim. Zbog njih meni sada prijeti deložacija. Svi su znali za problem, a sada ćemo imati pravu socijalnu katastrofu – tvrdi Madžar. Direktor Tehnostana Ivan Kamerla kaže da tvrtka nema ništa s pristiglim opomenama.

– Tehnostan nikoga ne deložira niti ima tu mogućnost. Mi smo samo vlasniku, državi, poslali specifikaciju, a oni su očito poduzeli neke korake. Korektno obavljamo svoju djelatnost i očekujemo da nam se plati – rekao je Kamerla. Tehnostan od fizičkih i pravnih osoba potražuje oko 14 milijuna kuna, a dobavljačima duguju preko sedam milijuna.

>> Nogometaš Zoran Brlenić: 'Ostao sam bez posla, a supruga ima rak'

Komentara 6

BU
Bubalamala
10:15 03.08.2014.

To se nije dogadalo u Titino doba!

DU
Deleted user
11:03 03.08.2014.

Ista priča u Zagrebu, nakon svih muljaža oko ugradnje vodomjera sada kada su konačno ugrađeni prijašnji računi su bili 100 % veći nego sada. Tko će nam vratiti toliki novac koji smo dali vodovodu iz godine u godinu. Potošnja je bila 1000 litara po danu sada sa vodomjerima u stanu je upola manja dnevna potrošnja. Kome tužiti te lopove.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
20:58 24.08.2014.

A kako će ga isključiti kad nema preinačenu vertikalu? Mogu jedino isključiti cijelu zgradu. Još jedna stvar zbog koje valja izmijeniti zakon o tržištu toplinske energije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije