Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ritam zločina

Zapovjednik PP Vukovar: Sigurnosna situacija u gradu je dobra

sigurnost,policija,Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/3
28.10.2014.
u 18:49

Prema službenim podacima PP, tijekom proteklih devet mjeseci tekuće godine zabilježeno je blago povećanje kaznenih djela, pri čemu prednjače imovinski delikti.

Sigurnosna situacija u gradu Vukovaru je zadovoljavajuća, ustvrdio je na sjednici gradskoga Vijeća za prevenciju načelnik PP Vukovar Miro Bradić.

Prema službenim podacima PP, tijekom proteklih devet mjeseci tekuće godine zabilježeno je blago povećanje kaznenih djela, pri čemu prednjače imovinski delikti. U isto vrijeme policija nije zabilježila teža kaznena djela na području koje pokriva PP. Bradić je rekao kako je u istom razdoblju zabilježeno smanjenje od 17 posto prekršaja protiv javnoga reda i mira. Tako je u devet mjeseci tekuće godina policija zabilježila 158 prekršaja protiv javnoga reda i mira, dok je u isto vrijeme prošle godine ta brojka iznosila od 199 zabilježenih prekršaja. Bilježi se i smanjenje broja prometnih nesreća, ali je zato povećan broj ozlijeđenih osoba u njima.

Bradić je podsjetio da su u devet mjeseci ove godine zabilježena i tri smrtna slučaja u prometu i to vožnja djeteta na traktoru, jedna na parkiralištu i smrt motociklista koji je imao svu popisanu opremu, ali je ipak smrtno stradao. Govoreći o slučajevima u proteklih devet mjeseci tekuće godine, zapovjednik PP Vukovar spomenuo je i slučaj kada je policija kod jednoga građanina pronašla skrivenih 500 kilograma duhana koji je bio pripremljen za dalju prodaju. Na zadnjoj sjednici Vijeća za prevenciju bilo je riječi i o držanju i kretanju životinja, prije svega opasnih pasa, od nesavjesnih vlasnika bez nadzora, a često i povodca i brnjica.

Istaknuo je da policija i s time u vezi postupa po dojavama građana, ali da ovu problematiku treba riješiti u suradnji s ostalim dionicima u društvu. Tako su spomenute i želje građana da im se omogući korištenje dijelova nekih parkova, koji bi bili ograđeni, a gdje bi mogli dolaziti sa svojim psima.

>>Riječki centar za prevenciju kriminaliteta pravi primjer partnerstva za sigurnost

>>Inspektori rada pali na testu SOA-e
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije