Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trajat će do kraja rujna

Započela ovogodišnja arheološka istraživanja na Vučedolu

Vučedol
Foto: Ilustracija: Branimir Bradaric/PIXSELL
01.09.2014.
u 15:08

I ove godine voditelj istraživanja je Aleksandar Durman koji je prethodnih godina postao svojevrsni zaštitni znak svih radova na Vučedolu

Tijekom današnjeg dana započela je ovogodišnja kampanja arheoloških istraživanja na arheološkom nalazištu Vučedol kod Vukovar.

I ove godine voditelj istraživanja je Aleksandar Durman koji je prethodnih godina postao svojevrsni zaštitni znak svih radova na Vučedolu. - Radi o nastavku iskapanja koja su prije dvije godine započeta na lokalitetu kukuruzišta Streim. Ove godine iskapat ćemo u sloju vučedolske kulture dok su do sada iskapali srednjovjekovno doba i doba vinkovačke ranobrončane kulture, najavio je Durman.

Tijekom godina arheolozi su na Vučedolu pronašli niz vrijednih arheoloških nalaza od kojih je svakako najvrjednija i najpoznatija vučedolska golubica. Od prije je poznato kako se vučedolska prostirala na području 12 današnjih europskih država, a da joj je ishodište bilo na Vučedolu. Smatra se i najstarijom indoeuropskom civilizacijom. Ovogodišnja arheološka Iskapanja na Vučedolu trajati će do kraj rujna i u njih su uključeni studenti arheologije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije