Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
51. Brodsko kolo

Započela najstarija hrvatska smotra folklora

sikirevci
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
10.01.2015.
u 23:30

Starim pučkim običajem Sikirevačka poredovnica i 12. Smotrom pučkih igrokaza večeras su u Sikirevcima započeli programi ovogodišnjeg 51. Brodskog kola

Starim pučkim običajem Sikirevačka poredovnica i 12. Smotrom pučkih igrokaza večeras su u Sikirevcima započeli programi ovogodišnjeg 51. Brodskog kola.

Ulogu glavnog organizatora svih programa te najstarije smotre folklora u Hrvatskoj, koji će se tijekom godine održavati širom Brodsko-posavske županije kao i središnje lipanjske manifestacije u slavonskobrodskoj Tvrđavi, tradicionalno je preuzeo iskusni Folklorni ansambl Broda. Večerašnji program, koji se u Sikirevcima održava već dvanaestu godinu za redom, FAB je priredio u suradnji s tamošnjim mjesnim KUD-om 'Sloga'.

Za ovogodišnje pučke igrokaze vladao je iznimno velik interes dramskih družina, a programski je odbor odabrao ukupno četrdeset sedam izvođača s četiri skupna igrokaza i dva monologa. Amaterska glumačka umijeća pučkog dramskog stvaralaštva publici su u prepunoj svečanoj dvorani Vuković centra predstavili članovi Kulturno-umjetničkog društava 'Drežnik' iz Drežnika, KUD 'Branimir' iz Bošnjaka, KUD 'Krešimir Šimić' iz Podcrkavlja, te Šokačka glumačka družina 'Matini kripoštoli' iz Donje Bebrine i Udruga 'Sve lipo' iz Srednjeg Lipovca.

Pojedinačno, s monolozima, nastupili su Marica Grgurević iz Slavonskog Broda i Mata Baboselac - Mišin iz Donje Bebrine. U glazbenom dijelu programa i pauzama između obilja smijeha i humora pučkih igrokaza publiku su zabavili svirači tambure samice Josip Andrić i Daniel Lazić uz pratnju pjevača, te članovi Kulturno-umjetničkog društva 'Krešimir Šimić'.

>>Veliki prijelazni pehar iz Novog Sada seli u Poreč

>>Iločani i danas prisiljeni napustiti svoj grad, ali ne zbog rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije