Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javna dražba

Za samo 25 minuta 'planulo' svih 28 ponuđenih bicikala

javna dražba,bicikl
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/8
24.04.2014.
u 16:44

Riječ je o biciklima koje su djelatnici policije pronašli diljem županije

Samo 25 minuta bilo je dovoljno da plane svih 28 bicikala, koliko ih je po početnim cijenama od 20 do 100 kuna bilo ponuđeno na jučerašnjoj javnoj dražbi koju već tradicionalno jednom godišnje organiziraju djelatnici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Riječ je o biciklima koji su pronađeni na području cijele županije, a njihovom prodajom ostvareno je ukupno 7485 kuna koji će biti uplaćeni u državni proračun.

- Svi ovi bicikli pronađeni su tijekom pretprošle godine, jer po zakonu mi ih moramo čuvati godinu dana ne bi li se pojavio vlasnik i tek ako se nitko ne javi možemo ih nuditi na javnoj dražbi - pojasnio je glasnogovornik PU Dražen Medved.

Polovni bolji zbog krađa

U dvorište PU jučerašnja dražba privukla je stotinjak zainteresiranih građana, a među onima koji su zbog povoljne kupnje zadovoljni napustili dražbu je i dimnjačar Ivan Grdović.

- Početna cijena mu je bila 60 a ja sam ga platio 360 kuna, no jesam li dobro prošao vidjet ću tek kada ga budem vozio - ističe zadovoljno. Bicikl mu je, kaže, potreban za posao, no ne isplati mu se kupiti novi jer se puno kradu. Ovako je sigurniji jer polovni bicikl je manji mamac za kradljivce.

Dva bicikla za 800 kuna

Kući je zadovoljna otišla i mlada Valentina Budrović iz Babinca.

- Brat i ja smo dobro prošli. Kupili smo dva bicikla, jedan bolji za 650 i jedan lošiji za 150 kuna - ističe dodajući da će u oba ipak trebati još nešto uložiti. No, i to je, kaže, još uvijek puno povoljnije, jer bi za nove bicikle morali dati puno više novca. LEAD Svi bicikli nudili su se po početnim cijenama od samo 20 pa do 100 kuna LEAD Prodajom je uprihodovano 7485 kuna, a cijeli iznos bit će uplaćen u državni proračun.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije