Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELI RADOVI

Za godinu i pol smanjit će se prometne gužve u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/11
24.11.2014.
u 19:11

"Radovi napreduju sukladno dinamičkom planu, a od građana očekujemo malo više strpljenja"

Brođane narednih devetnaest mjeseci očekuju nešto veće prometne gužve no obično, jer su počeli radovi na dvije važne prometne točke prema središtu grada i jednoj na samom ulazu u grad, na Istočnoj veznoj cesti. Naime prije nekoliko dana zvanično je počela dugoočekivana izgradnja podvožnjaka ispod željezničke pruge u Osječkoj ulici, a Hrvatske ceste danas su službeno označile početak radova na rotoru Svačićeve i Gupčeve ulice i rotoru kod naplatnih kućica na istočnom ulazu u grad. Kako bi se promet vozila prema centru grada odvijao bez većih zastoja i prometnih čepova na snazi je privremena regulacija prometa obilaznim smjerovima, a na većim raskrižjima vozila preusmjerava i prometna policija. Vrijednost radova ova tri čvorišta iznosi 60 milijuna kuna. Gradilišta su danas posjetili Nenad Maljković, član uprave Hrvatskih cesta i gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Miro Duspara.

- Radovi napreduju sukladno dinamičkom planu, a od građana očekujemo malo više strpljenja. Mi ćemo učiniti sve da promet teče uz najmanje moguće gužve. U Slavonskom Brodu se radi, ne samo na ova dva gradilišta. Pripremamo i rotor kod Halajka i naplatnih kućica na istočnom ulazu u grad, a radi se ​i ​na studiji za Istočnu veznu cestu. Što se tiče vrijednosti investicija podvožnjak u Osječkoj ulici stajat će 50 milijuna kuna, a rotori na križanju Gupčeva-Svačićeva i budući rotor na istoku kod naplatnih kućica svaki po 5 milijuna kuna - istaknuo je Nenad Maljković.

- Napokon ćemo riješiti gotovo sve prometne probleme koje Slavonski Brod ima već desetljećima, pogotovo kad se riješi produžena Svačićeva ulica i veliki rotor na križanju s Gupčevom, koji je njezin sastavni dio. Izgradnjom podvožnjaka ispod željezničke pruge više neće biti čestih zastoja u Osječkoj, a produženom Svačićevom obići ćmo gradske prometnice i praktično doći na Sjevernu veznu cestu. Riješit će se prometne gužve i čepovi koji su se događali svih ovih godina. Za nešto više od godinu i pol imat ćemo sve riješeno. Radi se i projektna dokumentacija za Istočnu veznu cestu koja je za Brod od velike važnosti, jer će rotor kod Getroa riješiti petsto metara Istočne vezne ceste prema gradu. Investicije neće opteretiti gradski proračun obzirom da projekte financiraju Hrvatske ceste, a tek sad se rješava ono što se trebalo davno riješiti, još prije dvadesetak godina kad je pokraj Slavonskog Broda prolazila auto-cesta. Tada je na žalost sve ovo bilo zanemareno, no investicijama Hrvatskih cesta Slavonski Brod će napokon prometno odahnuti. Za vrijeme radova neće biti prekida u prometu. Promet će se odvijati nesmetano, ​ali​ bit će potrebno i malo više vozačkog strpljenja - kaže gradonačelnik Mirko Duspara.

>> Jedini u državi, uz izradu, distribuiraju proizvode od plastike

>> BauWelt otvorio prvi hrvatski prodajni centar u Slavonskom Brodu

Komentara 3

Avatar d-ano
d-ano
02:28 25.11.2014.

Naravno da ce biti manje ,jer ce vecina sposobnih krenuti trbuhom za kruhom.

DU
Duba
19:37 24.11.2014.

Ako država ovako nastavi biti će kao u kini prije .... samo bicikli

SP
space2
16:19 27.11.2014.

ma ovo je odlično, ovakvi prometni zahvati se nisu radili nikada u brodu, jest da ce biti guzve no neka se adi, pogotovo podvoznjak nesterni kojeg brođani čekaju 30 godina!!!! i još neka se riješi produzena svačićeva i istočna veznaa cesta i totalno druga prometna slika ce biti u gradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije