Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NESTIMULATIVAN'

Vukovarski HNS suzdržan oko proračuna za 2014. godinu

Vukovar
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
29.08.2014.
u 15:55

Nismo mogli podržati ovakav prijedlog proračuna jer nije vidljiva njegova razvojna komponenta, rekao je predsjednik vukovarskog HNS-a Nenad Bučko

Prilikom izglasavanja proračuna grada Vukovara za 2014. godinu HNS je, kao i SDP i stranke srpskoga predznaka, ostao suzdržan.

- Nismo mogli podržati ovakav prijedlog proračuna jer nije vidljiva njegova razvojna komponenta. Ovaj proračun čisto je administrativno i prijelazno rješenje tako da će tek proračun za iduću godinu biti pravi pokazatelj smjera vladajuće strukture i dati odgovor ima li gradska vlast jasnu viziju gospodarskog razvoja ili ne na čemu ćemo inzistirati, rekao je predsjednik vukovarskog HNS-a Nenad Bučko.

Za doneseni vukovarski proračun, koji su izglasali koalicija HDZ-HSPAS i vijećnica HDSSB-a, kaže da je nestimulativan te da je njime predviđeno  manje poticajnih sredstava gospodarstvu u odnosu na 2013. godinu.

- Nejasnom ostavlja stavku i poticajnih mjera u poljoprivredi za koje je predviđeno 300 000 kuna preopćenito raspodijeljenih. Stoga smo, s koalicijskim partnerima, zatražili dodatno pismeno pojašnjenje na što se točno ti novci planiraju potrošiti. Ipak, izražavajući svoju suzdržanost pri izglasavanju ovogodišnjeg gradskog budžeta uvažili smo činjenicu vremena u kojem se donosi i socijalnih stavki koje je obuhvatio s naglaskom na nabavku besplatnih školskih udžbenika. Stoga ostavljamo prostor do jeseni i stvarnog proračuna za iduću godinu iz kojeg će biti vidljivo ima li nova gradska vlast odgovore na ključna gospodarska pitanja koja su predmet našeg najvećeg zanimanja, rekao je Bučko.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
16:50 29.08.2014.

Kaj je to Hrvatski Nogometni Savez ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije