Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Račun Tehnostana blokiran

Vukovarcima opet prijete hladni radijatori i obustava tople vode

radijator
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
24.10.2014.
u 13:33

Tek što se malo smirila panika oko mogućeg obustavljanja grijanja za građane Vukovara koji žive u višestambenim objektima iz vukovarske gradske tvrtke Tehnostan, koja se bavi proizvodnjom i prodajom toplinske energije, ponovno dolaze uznemirujuće vijesti.

Naime, prije nekoliko dana HEP je dostavio Tehnostanu opomenu u kojem se traži podmirenje nepodmirenih računa na ime utrošene električne energije do 27. listopada ili će u suprotnom biti prinuđeni da im obustave isporuku električne energije. To bi značilo da bi bez električne energije ostale kotlovnice, podstanice kao i upravna zgrada Tehnostana, ili drugim riječima da bi svi stanovi u gradu ostali bez grijanja i tople vode.

– Tehnostanu je od 16. rujna blokiran račun i od tada sav priliv sredstava odlazi PPD-u kojemu na ime isporučenoga plina trenutno dugujemo oko 5,9 milijuna kuna. Kako smo blokirani nismo mogli plaćati nikakve druge svoje obveze tako da smo i HEP-u ostali dužni nešto preko 17.000 kuna, pojašnjava direktor Tehnostana Ivan Kamerla.

Uz to i iz INA-e je stigla obavijest da više lož ulje neće isplaćivati Tehnostanu osim ukoliko ne bude realizirana avansna uplata.

– Takve su politike tih tvrtki i mi tu nikome ništa ne možemo zamjeriti. Možemo samo poručiti građanima Vukovara da je o svemu izviješten i grad Vukovar i da se ubrzano radi na rješavanju problema. Vjerujemo da će problem biti riješen i da neće doći do obustave grijanja, istakao je Kamerla. Od dana blokade do danas dug Tehnostana prema PPD-u smanjen je za oko 1,2 milijuna kuna ali isto tako nisu isplaćene niti plaće za rujan mjesec. Kamerla ukazuje i na potraživanja koja Tehnostan ima prema državi, kao vlasniku stambenih objekata, i samih korisnika stanova. Ta potraživanja trenutno iznose 13-14 milijuna kuna.

– Činjenica je da mi imamo mnogo veća potraživanja nego što su naša dugovanja. Kada bi riješili polovicu tih potraživanja mi ne bi imali više nikakva dugovanja i više ne bi o ovoj temi razgovarali. Izviješteni su svi nadležni pa ćemo vidjeti što i kako će biti riješeno, zaključio je Kamerla. 

>> Zbog duga za grijanje država bi oko 500 obitelji mogla deložirati

Ključne riječi

Komentara 2

SA
satar
14:07 26.10.2014.

samim tim što ovdje nema hrpa komentara o grijanju i njenoj cijeni u Vukovaru,govori koliko smo mi Vukovarci u banani,i koliko vjerujemo da se bilo što može promjeniti u ovom je..... gradu.

SI
Sittingbull
09:26 27.10.2014.

Jedno vrijeme se mijenjalo na bolje, ali sada nakon promjene vlasti očigledno je da se stvari mijenjaju na gore. Prvo smanjenje stipendija, sada ovi problemi u gradskoj tvrtki. Krajnje je vrijeme, da se u interesu svih nas novi gradonačelnik počne baviti problemima građana a ne praznom retorikom i političkim smjenama i otkazima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije