Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
težak 166,2 milijuna kuna

Vukovar konačno dobio proračun za 2014. godinu

vukovar
Goran Ferbezar/PIXSELL
29.08.2014.
u 09:34

Izglasavanju proračuna prethodila su izvješća, planovi i programi gradskih ustanova kao i njihovi financijski planovi, programi gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i održavanja za 2014.

Krajem mjeseca kolovoza Vukovar je konačno dobio proračun za 2014. godinu. Većinom glasova vijećnika Gradsko vijeće je usvojilo proračun za tekuću godinu koji je težak 166,2 milijuna kuna. Za proračun ruku je dignulo 11 vijećnika i  vijećnici koalicije HDZ-HSPAS i vijećnica HDSSB Slavica Jelinić čiji je glas i presudio. Prilikom glasovanja suzdržano je bilo deset vijećnika, odnosno, vijećnici koalicije SDP-HNS i koalicije srpskih stranaka SDSS-SNS.

Izglasavanju proračuna prethodila su izvješća, planovi i programi gradskih ustanova kao i njihovi financijski planovi, programi gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i održavanja za 2014. godinu kao i financiranje javnih potreba u sportu, kulturi, tehničkoj kulturi i ostalim područjima.

- Naš proračun ne predstavlja snagu našeg gospodarstva. Dobar dio novca iz proračuna do sada je samo prolazio kroz papire, a  nije bio stvarni prihod grada što će on u svom skraćenom mandatu nastojati promijeniti, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić da je donesen proračun koji su građani Vukovara čekali duže vrijeme te da se u njega, s obzirom da je gotovo rujan mjesec, ne može puno toga uvrstiti.

– Ipak smo ispoštivali obećanja. Povećane su porodiljne naknade i jednokratne naknade za socijalno ugrožene obitelji, potpisuje se ugovor za nabavku školskih udžbenika dok su od gospodarskih mjera u proračun uvršteni poticaji za  pokretanje prvog obrta i poticaji za poljoprivredne proizvođače.

Ove je godine donesen proračun kako bi grad profunkcionirao, a već sada počinjemo raditi i proračun za iduću godinu koji će biti za 80 posto više usmjeren na gospodarstvo nego ovaj, rekao je Gavrić koji iduću sjednicu vijeća najavljuje za dva do tri tjedna. Proračun za 2014. godinu bio je i razlog prijevremenih izbora u Vukovaru koji su održani u lipnju. Naime, prijedlog proračuna za 2014. godinu bivšeg gradonačelnika Željka Saboa iz tri pokušaja nije prošao te su zatim po sili zakona raspisani izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

>> Sabo: 'Nisam nudio mito M. Budimir'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije