Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Vukovar do 2018. godine dobiva pročistač vode

voda
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
18.09.2014.
u 15:12

Zamjenik Generalnog direktora Hrvatskih voda Siniša Kukić pojasnio je da se radi o projektu vrijednome preko 38 milijuna eura koji će se najvećim dijelom financirati sredstvima EU.

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća predstavnici Ministarstva poljoprivrede RH i članovi Gradskog vijeća Vukovara postignuli su dogovor za partnerski odnos na realizaciji projekta Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara koji su vijećnici jednoglasno izglasali.

Zamjenik Generalnog direktora Hrvatskih voda Siniša Kukić pojasnio je da se radi o projektu vrijednome preko 38 milijuna eura koji će se najvećim dijelom financirati sredstvima EU.

– Radi se o iznimno vrijednome i bitnome projektu za Vukovar koji će umnogome poboljšati vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturnu mrežu kao i isporuku vode. Uz to veoma bitno je spomenuti da je ovo projekt koji financira EU i da će on najvećim dijelom biti financiran od strane EU, rekao je Kukić. Prema planu financiranja za projekt težak 361,6 milijuna kuna grad Vukovar sudjeluje sa 9,4 milijuna kuna, EU osigurava 255,5 milijuna kuna dok će preostali dio osigurati Hrvatske vode, Vlada RH kao i općine Borovo i Trpinja koje su također obuhvaćene projektom.

Direktorica Vodovoda Grada Vukovara Milica Zebec kaže da je sufinanciranje jedinica lokalne samouprave svedeno na 3,9 posto što je manje nego što su u početku računali. Istaknula je da izgradnja pročistača ne ide na račun građana te da se u konačnici računi za vodu građanima ne bi smjeli povećati za više od 3.5 kune mjesečno.

>> Vukovar konačno dobio proračun za 2014. godinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije