Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLAO PISMO

Vrkić zamolio ministra Linića da spasi OLT

Vrkić pisao Liniću
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
20.03.2014.
u 10:52

Osječki gradonačelnik uputio je pismo na adresu Ministarstva financija kako bi se spasila osječka tvrtka OLT od stečaja. U njemu je poručio kako je "ono što se događa u OLT-u suprotno temeljnim idejama oko predstečajnih nagodbi u Hrvatskoj".

Na adresu ministra financija Slavka Linića osječki je gradonačelnik Ivan Vrkić uputio pismo sa zamolbom za spas OLT - Osječke ljevaonice željeza i tvornice strojeva. Rezime je to zajedničkog sastanka radnika i gradonačelnika Vrkića koji je apelirao i na slavonske saborske zastupnike da stanu u "zaštitu interesa radnika i radnih mjesta".

- Ono što se događa u OLT-u suprotno je temeljnim idejama oko predstečajnih nagodbi u Hrvatskoj. Ova tvrtka ima tržište i zna proizvoditi. Ako se ona zatvori, u pitanje dolazi prehrambena industrija i poljoprivreda na ovim prostorima. Njezinim gubitkom narušit će se stabilnost i stvoriti prostor za uvoz lošijih, a skupljih proizvoda - upozorio je Vrkić.

Uplatili 4 milijuna kuna

Osječki OLT prošle je godine u državni proračun uplatio 3,5 milijuna kuna dok se u gradski na ime uplaćenih radničkih doprinosa i poreza slilo oko 500.000 kuna. U pismu ministru Liniću Vrkić je napisao kako je činjenica da je u tijeku pravosudni spor oko poreznog duga, ali da to ne može biti zakonita osnova za onemogućavanje predstečajne nagodbe jer, kako je objasnio, vrijednost šest hektara zemljišta tvrtke u širem središtu Osijeka znatno nadmašuje moguće dugovanje.

- Ministarstvo financija naglašava da je osnovna intencija predstečajnih nagodbi spašavanje radnih mjesta i tvrtki koje imaju perspektivu, a OLT je upravo takav - ističe u pismu Vrkić.

OLT-ovac Damir Cicvarić napomenuo je kako im je upravo prije sastanka u Gradu Osijek stigao poziv potencijalnih poslovnih partnera iz Nigerije koji bi došli u Osijek.

"Zaboravimo na stranačke razmirice"

- Želimo da zaboravimo na stranačke razmirice i krenemo zajedno djelovati - apelirao je Cicvarić.

Na novinarski upit gradonačelniku Vrkiću, je li HDSSB reagirao na situaciju u OLT-u, odgovorio je kako ga to ne čudi, iako za to nema opravdanja.

Komentara 1

HE
hellen3353
13:19 20.03.2014.

spasavajte sa dobrim menagerima da se spasiti ta nasa lijeopa tradicija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije