Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČNO PRIOPĆENJE

'Nabavljaju' flotu kako bi građani na sud išli helikopterima!

Foto: Virovitičko-podravska županija
04.02.2014.
u 19:40

Zbog ukidanja sudova u Slatini i Orahovici, neki će do najbližeg suda prelaziti stotinjak kilometara, kaže župan Tomislav Tolušić

Virovitičko-podravska županija kupuje deset ruskih transportnih helikoptera koji će građane prevoziti na sudove u Požegu i Slavonski Brod i natrag! Najavila je to županija u satiričnom priopćenju, kritizirajući plan Vlade i Ministarstva pravosuđa o ukidanju općinskih sudova u Slatini i Orahovici te njihovu pripajanju sudovima u Požegi i Slavonskom Brodu.

- Očito da ministar Orsat Miljenić nije upoznat sa situacijom na terenu i da ne zna što znači putovati u zimskom periodu preko Papuka, jer inače ne bi nikada donio tako nelogičnu odluku o ukidanju općinskih sudova u manjih sredinama - ističe župan Tomislav Tolušić u priopćenju. Tolušić smatra da se ukidanjem 49 općinskih sudova žele postići uštede, ali da ih ovim putem ministar Miljenić ostvaruje preko leđa svojih građana. Za stanovnike županije taj će potez značiti da moraju putovati stotinu kilometara do prvog nadležnog suda kako bi riješili neki spor ili samo izvadili potvrdu o nekažnjavanju.

Županiji stoga nije preostalo ništa drugo osim po hitnom postupku nabaviti 10 ruskih helikoptera modela Mi8/17. Zahtjev za sufinanciranje nabave helikoptera poslan je premijeru Zoranu Milanoviću kako bi u ovim teškim vremenima ipak pomogli ljudima, stoji u priopćenju. Traže i pomoć ministra obrane Ante Kotromanovića, kojemu je Tolušić već poslao zamolbu da mu preporuči desetak najboljih pilota.

– To je hvalevrijedan potez župana i ako se voli voziti helikopterima, neka ih slobodno kupuje. I Rusi će se veseliti da ih prodaju. No, za građane se ne treba brinuti, helikopteri im neće trebati jer neće nikamo putovati. I dalje će imati stalne službe u svojim gradovima, a upravo suprotno, k njima će dolaziti suci iz drugih gradova ako bude potrebno – rekao je Miljenić.

>> Županija tuži Ostojića i sanacijsku upraviteljicu Živko zbog nesavjesnog poslovanja

Komentara 3

KA
kaptol
16:30 04.02.2014.

Kakve su ovo gluposti ljudi nemaju novaca za Traktor nafte nasuti a Zupan kupuje Helikoptere jedino ako ima toliko prostora da odma Muzej otvori

Avatar blackangel
blackangel
13:44 04.02.2014.

a migova nema...šmrc

ŽA
žacanko
21:11 04.02.2014.

Neznam zašto se bunimo pa Požega je još prije tri godine dobila helikopter za one koji moraju putovati u Slav.Brod na Županijski sud koji je "izvlaščen" iz Požege u Slav.Brod.I baš ovog momenta slušam plač Brođana nad "pretnjom"da se njihov Općinski sud preseli u Požegu ali Brođani nisu stali na cestu i blokirali dolazak te "jade" iz Požege u Slav.Brod.Pa,gospodo iz Broda,imate li obraza pljuvati po susjedima u Požegi jer tvrdite kako Požega ime tek...po kojeg odvjetnika,tek jednog vježbenika a Brod njih ogroman broj kao i veliki broj "korisnika" suda.baš ovog momenta g.HDSSB-ovac koji se inače tako zauzimaju za Požegu ovog momenta pljuje po Požegi.Čekamo šta će sutra o ovome reći g.Đurović,pa Požega je njegov grad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije