Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan srca

Vinkovčanima mjerili tlak i procjenjivali rizik od srčanožilnih bolesti

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
30.09.2014.
u 13:39

Uz to su građanima podijelili promotivni materijali i korisne savjete vezane uz način života, prehrane i rizične faktore za nastanak srčanožilnih bolest

Povodom Svjetskog dana srca, u parku na Trgu bana Jelačića, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, članovi Ogranka Mladeži Crvenog križa vinkovačke Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara Vinkovčanima su kontrolirali krvni tlak, mjerili tjelesnu težinu, te uz analizu sastava tjelesne mase procijenili kardiovaskularni rizik.

Uz to su građanima podijelili promotivni materijali i korisne savjete vezane uz način života, prehrane i rizične faktore za nastanak srčanožilnih bolesti.

Vinkovčani brinu o svom zdravlju pa su stajali u redu kako bi kontrolirali svoje zdravlje iako su neki bili nezadovoljni jer analiza je u nekim slučajevima pokazala da prema stanju organizma stariji nego što govore njihove godine.

- Najznačajniji čimbenici rizika na koje se može utjecati su visoki tlak, povećane masnoće u krvi, pušenje, debljina, nepravilna prehrana, tjelesna neaktivnost i šećerna bolest i vodeći računa o tim rizičnim čimbenicima moguće je reducirati  broj prijevremenih smrti i onesposobljenja od kardiovaskularnih bolesti - savjetovali su Vinkovčanima djelatnici Zavoda za javno zdravstvo.

>> HNS druženjem s građanima obilježio Svjetski dan srca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije