Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razglednica

Vinkovčani na 20 lokacija snimili svoj 'Happy'

Vinkovci,Happy
Foto: Youtube Screenshot
1/2
22.04.2014.
u 12:09

U glazbeno-plesnom spotu prikazani su Vinkovci od prapočetaka do danas

U Vinkovcima je predstavljen vinkovački glazbeno-plesni projekt Happy, sniman mjesec dana na 20-tak lokacija u Vinkovcima i okolici. Začetnik projekta je županijski pročelnik za kulturu i turizam, Mario Banožić koji kaže kako je nakana autora bilo dati glazbenu razglednicu Vinkovaca i glazbom prožetu šetnju kroz povijest najstarijeg grada u Europi u kojemu se neprekidno živi 8300 godina.

U glazbeno-plesnom spotu prikazani su Vinkovci od prapočetaka do danas. Pojavljuju se najstariji stanovnici grada na Bosutu, rimski vojnici, rimski car Valentinijan, Vid Štrljić (Vito Serlyth de Zenthilliye), Matija Antun Reljković, Josip Runjanin, Ban Josip Šokčević, Ivan i Josip Kozarac i dovode nas preko novije povijesti do današnjih Vinkovaca i njihovih stanovnika.

Budući su Vinkovci poznati kao grad rocka i tambure, a unazad nekoliko godina i odlične hip hop scene, Vinkovčani su se potrudili tu priču završiti na Vinkovcima svojstven način. Autor scenarija je Marko Zeljković koji je, uz Vladimira Andrića i režiser spota, a snimatelji su, uz Zeljkovića, Jasenko Ćutuk i Ivica Vranjić.

>>I romsko naselje Parag snimilo svoju verziju spota "Happy"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije