Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad izdvajanja

Vinkovački SDP o kulturi u Vinkovcima

rimac
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
07.10.2014.
u 19:24

Najavljena je i redefinicija postojećeg kulturnog programa SDP-a, ali i izrada Kulturne strategije Grada

Gradski odbor SDP-a Vinkovci analizirao je kulturnu problematiku grada s naglaskom na analizu Programa javnih potreba u kulturu Grada Vinkovaca u vremenu od 2002. do 2014., zaštiti kulturne i povijesne baštine grada Vinkovaca i problematici rada nedavno osnovanog Kulturnog vijeća Grada Vinkovaca.

Analizom javnih potreba u kulturi zadnjih 12 godina utvrđen je drastičan pad proračunskih izdvajanja u kulturi nakon 2008. sa 8,9 milijuna kuna, ili 4,06 posto ukupnog gradskog proračuna, na 1,2 milijuna kuna, ili svega 1,35 posto u ovoj godini. Predložena je i inicijativa posebne sjednice Gradskog odbora s tematikom dublje analize rada svih ustanova kulture koje se financiraju iz gradskog proračuna – Gradski muzej i galerija, Gradsko kazalište, Gradska knjižnica i čitaonica, HAZU centar Vinkovci, Državni arhiv u Vukovaru, Dječji dom Sv. Ana Vinkovci te Glazbena škola Josipa Runjanina. Predsjednik GO SDP-a Vinkovci, Damir Rimac, iznio je detaljnu analizu financijskih izdavanja po proračunskim korisnicima od 2002. do 2014.

Najavljena je i redefinicija postojećeg kulturnog programa SDP-a, ali i izrada Kulturne strategije Grada po uzoru na neke gradove gdje je kultura organiziranija i puno funkcionalnije vođena. Također je definirano da se u prostornom smislu jasno definira područje kulturno-povijesne cjeline grada Vinkovaca radi potpunije i efikasnije zaštite kulturno i povijesno vrijednih građevina i spomenika, dok je vijećnik Josip Vidosavljević dao pravni osvrt na problematiku nedavno osnovanog Kulturnog vijeća grada te time istaknuo neke od propusta gradske vlasti u konstituiranju istoga.

– Zaključeno je da će Savjet za kulturu preuzeti odgovornost korespondencije s predsjednikom Kulturnog vijeća grada Vladimirom Ćirićem, te aktivno sudjelovati u kreiranju i iniciranju prijedloga za poboljšanje kulturnog života grada i obogaćivanja kulturnih ponuda sve u svrhu oplemenjivanja kulturnog života građana Vinkovaca iskreno vjerujući kako će suradnja između Kulturnog vijeća grada Vinkovaca i Savjeta za kulturu Gradske organizacije SDP-a biti moguća na dobrobit građana Vinkovaca – rekao je Damir Rimac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije