Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećanje izvoza za 15 posto?

Vinkovački Grad Export uz pomoć hrvatskih veleposlanstava pronalazi kupce i povećava izvoz

grad export petar šimić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/8
16.11.2014.
u 11:52

S Poljacima smo uglavili posao za 2015. u vrijednosti milijun eura. Računamo da ćemo u ovoj godini imati povećanje izvoza za 15 posto nego lani...

Mario Šimić, direktor Grad Exporta, vinkovačke tvrtke koja proizvodi pvc i aluminijske panele za ulazna vrata, došla je do nekoliko vrijednih poslova zahvaljujući pomoći hrvatskih veleposlanstava koja su u zemljama u kojima su akreditirani, pronašli partere kojima bi vinkovački proizvodi mogli biti zanimljivi.

- Naša veleposlanstva u Italiji, Francuskoj, Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Irskoj i Njemačkoj su nam puno pomogli u kontaktima s kupcima i sada smo u dogovoru s njima oko konkretnih poslova. Pomogla nam je i Hrvatska gospodarska komora koja nas je upoznala s mogućim partnerima i poslovnim običajima u europskim zemljama, gdje i kada se održavaju sajmovi na kojim bi mogli izložiti naše proizvode, vidjeti što konkurencija radi, ali i sklopiti poslove. Bili smo na sajmovima u Engleskoj, Poljskoj i u još nekoliko zemalja EU, a za koji dan idemo u Francusku. S dvije tvrtke smo ostvarili ozbiljne kontakte i dostavili smo im našu dokumentaciju što nudimo i čekamo odgovor - kaže Mario Šimić dodajući kako trenutno najviše izvoze u Sloveniju, Austriju, Njemačku i Poljsku gdje su još lani sklopili ugovor s najvećim svjetskim proizvođačem pvc i aluminijske stolarije i preko njega paneli Grad Exporta dolaze na tržišta cijelog svijeta.

- S Poljacima smo uglavili posao za 2015. u vrijednosti milijun eura. Računamo da ćemo u ovoj godini imati povećanje izvoza za 15 posto nego lani, a bit će i prihod veći za 7 do 8 posto, pa će dobit u 2014. biti oko 50 milijuna kuna. Svakog dana iz našeg kruga u neku od europskih država odlazi teretnjak napunjen našim ukrasnim panelima za vanjska vrata, mjesečno 2,5 tisuće ili godišnje 30 000 komada. U izvoz odlazi 54 posto naših proizvoda - kaže Šimić i najavljuje da će početkom 2015. početi s radom novi pogon za proizvodnju kompletnih vanjskih vrata od aluminija u kojemu će u početku posao naći 7-8 radnika.

>>Grad Export ugovara nove poslove nakon sajma u Nürnbergu

>>Panele prodaju i na Karibima za ladanjske kuće Amerikanaca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije