Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na usavršavanje

Vinkovačke medicinske sestre i fizioterapeuti odlaze u Njemačku

medicinske sestre,odlazak
Marijan Susenj/PIXSELL
06.11.2013.
u 08:26

U dva tjedna stjecat će iskustva koja će dobro doći pri zapošljavanju u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji Europske unije

Nakon što je prije tri dana skupina od devet računalnih stručnjaka i psihologa, prijavljenih na Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Vinkovci i Slavonski Brod, otišla na dvotjedno usavršavanje u Veliku Britaniju, do kraja mjeseca pet ili šest medicinskih sestara i fizioterapeuta odlazi u Njemačku gdje će također u dva tjedna stjecati iskustva koja će dobro doći pri zapošljavanju u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji Europske unije.

- Riječ je o provedbi projekta Win - Through work initiative to job čiji je nositelj naš Područni ured, a financira ga Agencija za mobilnost i programe EU i provodimo ga već drugu godinu. Zanimanje je zaista veliko. U prvom programu prošle godine na dvotjedno usavršavanje u Irsku bilo je 24 kuhara, konobara, spremačica i sličnih zanimanja, a za odlazak u Englesku prijavilo se 50-tak kandidata pa smo morali napraviti selekciju i smanjiti broj na devet. Za Njemačku se javilo pet puta više kandidata nego što ih možemo povesti pa i to govori o zanimanju i želji naših mladih stručnjaka za usavršavanjem vani. I za sljedeću godinu ćemo pripremiti program usavršavanja u inozemstvu - kaže Ivana Parat, referentica za provođenje programa u vinkovačkom Područnom uredu HZZ-a.

Kako bi se što bolje pripremili za dvotjedni boravak u stranoj zemlji, dodaje Ivana Parat, HZZ PU Vinkovci organizirao je i jezični tečaj, te kulturološku i pedagošku pripremu za boravak i ponašanje u tuđoj zemlji, a svi troškovi puta, smještaja, hrane i lokalnog prijevoza su plaćeni.

Komentara 1

DE
denderi
10:59 07.11.2013.

.sretno vam bilo ... na putu u njemačkoj kao i u novoj radnoj sredini ..barem ćete jedamput u životu raditi ...tamo nema kavice za vrijeme radnog vremena u njemačkoj se radi do zadnje minute ...hahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije