Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONACIJA

Vinkovačka Tehnička škola bogatija za informatičku opremu iz EU

Ruđer Bošković
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/6
24.10.2014.
u 08:27

Ravnatelj je po opremu otišao kombijem u kojemu je i spavao

Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Vinkovaca natjecala se na natječaj Europskog revizijskog suda koji provodi reviziju financija EU, projektom za popunu informatičke učionice koji je ocijenjen dobrim pa su dobili vrijednu donaciju računalne opreme.

- Po prvi put smo se natjecali na ovakvi natječajima, ali sada već imamo tri-četiri projekta kojima ćemo se natjecati. Za nas je oprema koju smo dobili od izuzetne vrijednosti jer sami je nikada ne bi mogli nabaviti. Dobili smo 19 prijenosnih računala, tri profesionalna servera, 15 flat screen monitora i oni će biti raspoređeni u našu informatičku učionicu, učionice robotike, CAD i CNC, a jedan server u zbornicu što će nam uvelike olakšati administrativni rad jer smo uveli na E-dnevnik - kaže ravnatelj Mate Vukušić koji je osobno posuđenim kombijem, kako bi što više smanjili troškove pa je i spavao u kombiju u vreći za spavanje, dovezao iz Luxembourga, sjedišta Europskog revizijskog suda, gdje ga je čekalo rezervirano parkirno mjesto.

Vukušić dodaje kako su jako zadovoljni iako su dobili manje nego su tražili jer školi uz postojećih 200 računala od kojih su neka stara i 20 godina, treba barem još 200 i svakih pet godina bi trebali obnavljati opremu. Zato ravnatelj priliku za obnavljanje opreme vidi u apliciranju projekata na natječaje institucija Europske unije.

>> U gunjanskoj školi otvorena Učionica budućnosti, peta u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije