Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 9600 pripadnika

Vinkovačka 109. brigada obilježava 23. obljetnicu ustroja

109. brigada
Goran Ferbežar/Pixsell
18.10.2014.
u 08:58

Polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća kod križa braniteljima na vinkovačkom groblju i misom za poginule u crkvi sv. Euzebija i Poliona, 109. vinkovačka brigade, prva pričuvna brigada u Hrvatskoj, obilježava danas 23.godišnjicu ustroja...

Polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća kod križa braniteljima na vinkovačkom groblju i misom za poginule u crkvi sv. Euzebija i Poliona, 109. vinkovačka brigade, prva pričuvna brigada u Hrvatskoj, obilježava danas 23.godišnjicu ustroja.

Kroz postrojbe 109. vinkovačke, prošlo je više od 9 600 pripadnika od kojih je 202 poginulo, 640 je ranjeno, a 24 su i danas na popisu nestalih, podsjeća Ivica Grčić, umirovljeni bojnik i jedan od ratnih zapovjednika 109.

Ova brigada je branila Vinkovce i okolicu na bojišnici dugoj 70 kilometara duž rijeke Bosut i primala je na sebe prve udare neprijatelja koji je dolazio iz Srbije i raspoređivao se prema Vukovaru, a nakon pada Vukovara, crta bojišnice je bila udaljena kilometar od središta Vinkovaca, ali je uspješno obranjena i nikada nije pomjerena.

>>Vinkovačka 109. brigada slavi 22 godine ustroja

Komentara 2

CI
cinbenik
18:55 18.10.2014.

Svaka cast,ali ipak preko 9000 auuuuuu........Mnogi su se kitili i kite tudjim perjem...Nije ih biklo u vinkovcima ni 400-500 poslije pada Vukovara,kao i u Osijeku,ali se vratise poslije i upisase u HDZe branitelje,umjesto da ih se promatra kao dezertere,pni postase ponosni branitelji..........Pokoj vjecni poginulim,sve najbolje istinskim invalidima i sve najbolje istniskim braniteljima koji su osjetili bojisnicu............

Avatar puky
puky
10:50 18.10.2014.

... Čestitke mojoj braći po oružju ... ova brigada jedna je od onih čiji su pripadnici proslavili Hrvatsku pobjedničku vojsku i sveti nam Dmovinski rat ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije