Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tri mjeseca od poplave

Vapaj iz Gunje: Obnovite mi samo jednu sobu da se imam gdje vratiti

Marija Validžić,Gunja
Foto: Branimir Bradarić
1/5
27.08.2014.
u 16:32

Iz dana u dan mi je sve gore. Razboljela sam se, završila u bolnici i stvarno više ne znam što ću i kako dalje. Da nam je barem šupa ostala čitava sutra bih se vratila tamo ali nije, kaže kroz suze Marija Validžić (50)

Obitelj Validžić iz Gunje jedna je od stotina obitelji u županjskoj Posavini koja je u svibanjskim poplavama ostala bez svega što su godinama mukotrpno stjecali. Više od tri mjeseca nakon puknuća nasipa i poplava kuća obitelji Validžić još se nije počela obnavljati, a ne zna se točno niti kada će krenuti radovi.

– Zovem, molim i kumim na sve strane samo da mi obnove jednu sobu u kući da imam gdje da se vratim. Ne mora biti ni struje ni vode u početku ali samo da mogu spavati u svome. Iz dana u dan mi je sve gore. Razboljela sam se, završila u bolnici i stvarno više ne znam što ću i kako dalje. Da nam je barem šupa ostala čitava sutra bih se vratila tamo ali nije. Htjela sam postaviti madrac na tavan ali su mi rekli da ne smijem radi svoje sigurnosti, kaže kroz suze Marija Validžić (50) koja je poslije svega očajna. Boli je što ne može u svoj dom iako više ničega tamo nema. Zabrinuta je i radi skorog početka škola. Naime, kćerka joj srednju školu pohađa u Brčkom ali kako im dom nije obnovljen ne znaju što će i kako će.

 – Dijete me pita, a ja nemam što reći. Što da joj kažem kada ni sama ne znam. Odem u općinu i tamo isto ostanem bez odgovora. Nitko ništa ne zna što bi mi odgovorio, a vrijeme brzo prolazi, ističe Validžić. Smatra kako su pri obnovi obiteljskih kuća prioritet trebale biti obitelji koje imaju djecu za školu. Kako to nije deseti će se, kako kaže Validžić, da će škola biti obnovljena ali da u Gunji neće biti djece.

– Srce me boli kada sve to vidim. Danima ne spavam. Gotovo da i ne jedem. Kuća nam se nalazi odmah kod nasipa, u ulici Antuna Reljkovića. Nije se niti vidjela iz vode. Izašli smo sa onim u čemu smo bili odjeveni. Sve stvari i imovina koju smo godinama stjecali je uništena, kaže Validžić prisjećajući se toga kobnoga 17 svibnja. Govoreći o poplavi kaže da je ona gora od rata kojeg su preživjeli.

– U ratu se imaš gdje skriti ali od vode nemaš. Ovo je katastrofa. Bojim se za dalju sudbinu svih nas kao i cijeloga sela. Ne znam hoćemo li se ikada oporaviti od ovoga. I ljudi su na izmaku snaga. Pucamo po šavovima. Zdravlje nam je svima uništeno radi toga stresa i svega proživljenoga zadnjih mjeseci, zaključila je Validžić.

>>Milanović u Gunji: Znate za onu priču o puknutoj cijevi. I to se dugo suši, a ovo puno dulje

>>Država osigurala 85 milijuna za saniranje prometnica u poplavljenoj Posavini

>>Novih 70 kontejnera dopremljeno u Gunju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije