Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Vandali devastirali novo dječje igralište, šteta 70.000 kuna

igralište
12.01.2015.
u 13:09

Policija još uvijek nema preciznih saznanja o počiniteljima, ali se istraga i dalje vodi

Neodgovorno i vandalsko ponašanje dijela građana, pretpostavlja se mlađih godina, na području Vukovara traje već godinama. Na njihovoj meti su dječja igrališta, klupe, autobusne nadstrešnice… Najnoviji vandalizam zabilježen je prije nekoliko dana na dječjem igralištu u gradskoj četvrti Borovo naselje gdje je uništeno nekoliko dječjih igrala. Zapaljen je veliki tobogan i još jedno igralo dok su još dva igrala devastirana.

– Riječ je o dječjem igralištu otvorenom prije nepuna tri mjeseca, a sada je počinjena šteta od 70.000 kuna. Kao gradska uprava osuđujemo ovakav čin i to je stvarno sramotno da još uvijek, očigledno mlađi sugrađani i pojedinci, ne shvaćaju da je ovo zajednička gradska imovina, da se ona financira iz gradskog proračuna, a taj gradski proračun pune svi stanovnici Grada Vukovara – rekao je dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček na konferenciji za novinare održanoj na igralištu gdje je zabilježen vandalizam. Dodao je i kako se iz godine u godinu ponavljaju ovakvi slučajevi neodgovornoga ponašanja tako da je samo u zadnje dvije godine na urbanoj opremi počinjena šteta u iznosu pola milijuna kuna.

Najavio je kako će grad preko Vijeća za prevenciju djelovati preventivno kako bi se spriječili ovakvi incidenti kao i da će biti organizirano niz edukativnih radionica. Tijekom ove godine biti će organizirana predavanja u srednjim školama kako bi podigli svijest naših najmlađih sugrađana da ne uništavaju gradsku imovinu.

– Vjerujem da ćemo tim raznim edukativnim radionicama i akcijama uspjeti iako, naravno, nikada to nećemo moći potpunosti iskorijeniti. Pozivam naše najmlađe sugrađane da štite ovu imovinu jer grad to smo svi mi i ovo je naša zajednička imovina, istakao je Pavliček dodajući kako će grad sanirati uništena igrala, ali i da vjerojatno neće biti postavljena kao ona originalna.

Načelnik PP Vukovar Miro Bradić rekao je kako policija još uvijek nema preciznih saznanja o počiniteljima, ali i kako se istraga i dalje vodi. S obzirom na činjenicu da ovaj dio Vukovara ima najveći broj stambenih jedinica policija je povećala broj ophodnji, a angažirana su i dva kontakt-policajca.

– Da bismo zaštitili kompletno ovo naše područje, svi građani ovoga grada i osobe koje dolaze kao turisti ili kao gosti bi trebali poduzeti mjere da svaki takav neprimjereni čin pravovremeno prijave policiji kako bi policija mogla poduzeti mjere iz svoje nadležnosti. Ovaj grad i druge institucije dali su si truda i uložili su sredstva da bi ovoj djeci u ovom gradu omogućili prostor za igru i jedno primjereno i dostojanstveno djetinjstvo, a na nama odraslima je da sačuvamo to i da učinimo sve da ovaj grad bude ljepši – rekao je Bradić.

Komentara 2

WA
wargods
22:33 12.01.2015.

Dvije riječi: sto ka

D6
duda_66
07:54 13.01.2015.

suvišno je bilo što reći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije