Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG OBILNIH KIŠA

U središtu Vukovara brdo im se urušilo u kuću!

odron zemlje
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/8
16.05.2014.
u 12:32

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić jučer je proglasio elementarnu nepogodu za područje cijele Vukovarsko-srijemske županije

Zbog obilnih kiša tijekom noći u Vukovaru, u Ulici Augusta Šenoe, došlo je do urušavanja zemlje s uzvisine koja se nalazi iza obiteljskih kuća. Prema riječima građana, zemlja se urušila u dvorište te je ugrozila i samu obiteljsku kuću koja se tu nalazi. Inače, ova ulica nalazi se na svega nekoliko stotina metara od središta Vukovara i do sada je u nekoliko navrata tamo dolazilo do urušavanja zemlje. U zadnja dva-tri dana na području Vukovara i okolice zabilježeno je više slomljenih ili iz korijena iščupanih stabala, poplavljenih podruma...

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić jučer je proglasio elementarnu nepogodu za područje cijele Vukovarsko-srijemske županije. Objašnjavajući ovu odluku dožupan Željko Cirba kaže kako su najveće štete zabilježene na poljoprivrednim površinama te da su stradale sve kulture.

– Voda leži na poljima, a pšenica i ječam su polegnuti. Štete su goleme te strahujemo da će, nakon što se voda povuče i temperatura poraste, doći do različitih bolesti na kulturama. Potrebna su golema ulaganja za koja poljoprivrednici, koji su već iscrpljeni, nemaju sredstava, kaže Cirba.

Prema službenim podacima, samo tijekom svibnja palo je oko 260 litara po četvornom metru. Inače, tijekom svibnja prosječno se zabilježi oko 75 litara padavina. Još uvijek se ne zna kolika će šteta biti, ali se govori o desetinama milijuna kuna. U Vukovarsko-srijemskoj županiji pod oranicama se nalazi oko 70.000 hektara poljoprivrednih površina. Najviše su ugrožena zemljišta u općinama Nijemci, Vrbanja, Gunja, Drenovci i grad Ilok. Na tim područjima zaobalne vode su ugrozile i nekoliko kuća koje se brane zečjim nasipima. Na sreću, za sada Sava ne pravi veće probleme iako i njen vodostaj raste iz sata u sat.

>> Potopljena Požeška kotlina i zatvorena granica u S. Šamcu. U pomoć stiže vojska

Komentara 3

DI
dokazano.istinito
12:54 16.05.2014.

u srbiji sasvim druge slike, obrnuto kuce pretvaraju u brdo,a rusi koji su dosli pomoc,zatrazili pomoc,ako moze od Nato trupa

Avatar anticenzura
anticenzura
13:16 16.05.2014.

Sace EU poslati pomoc, samo sta nije.

DE
DelminiumHrvatska
15:04 16.05.2014.

vidim dva komentara ni jedan vezan uz temu ........... vukovar ,,, zanima me zašto se dopušta izgradnja kuća na tim klizištima i u blizini njih? zašto se to ne riješi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije