Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U BRODU

Umirovljenik biciklom prevalio dvadeset kilometara da bi darivao krv

darivanje krvi
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
20.08.2014.
u 22:45

Stanislav Ćuma prvi je puta krv darivao kao mladić za vrijeme odsluženja vojnog roka, a danas je to učinio jubilarni pedeseti put

Zbog smanjenog odaziva dobrovoljnih davatelja krvi uvjetovanog godišnjim odmorima tijekom ljetnih mjeseci došlo je do smanjenja rezervi svih krvnih grupa u Kliničkom bolničkom centru Osijek, koji krvlju opskrbljuje sve bolnice u Istočnoj Slavoniji. Zbog toga je ovih dana upućen i apel davateljima radi pojačane potrebe za određenim krvnim grupama. Slavonskobrodski Crveni križ na apel je odgovorio cjelodnevnom akcijom koja je provedena danas. U iznimno dobrom odazivu Brođana, djelatnici osječkog KBC-a su tijekom današnje akcije koja je organizirana u prostorijama gradskog Crvenog križa prikupili preko stotinu doza krvi.  

- Svake srijede na području Grada Slavonskog Broda organiziramo redovne akcije, a apel Kliničkog bolničkog centra Osijek bio je dodatni motiv za još veći odaziv naših davatelja. Apel dobrovoljnim davateljima upućen je iz preventivnih razloga kako bi se popunile potrebne zalihe doza krvi. Danas imamo zaista velik odaziv, a ljudi su došli dati krv anonimno i solidarno. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su se odazvali i još jednom dokazali svoju humanost. Pozivam i sve one koji danas nisu bili u mogućnosti da se i dalje odazivaju na naše akcije - kazala je Tatjana Kolobarić iz gradskog Društva Crvenog križa.  

U redovnim tjednim akcijama slavonskobrodskog Crvenog križa odazive se i do stotinu davatelja, pa se tako godišnje prikupi oko četiri tisuće doza krvi. Jedan od redovitih davatelja je i umirovljenik Stanislav Ćuma. Na današnju akciju da bi darivao krv dovezao se biciklom iz Bebrine koja je od Slavonskog Broda udaljena dvadesetak kilometara. Prvi puta je krv darivao kao mladić za vrijeme odsluženja vojnog roka, a danas je to učinio jubilarni pedeseti put.

>> Krv koja znači život

>> Darivanje krvi im je u - krvi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije