Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljna Osječanka

'Umalo da nisam pala u nesvijest kad sam primila račun od 1000 kuna'

radijator
Foto: Ilustracija: Ivica Galović/PIXSELL
19.12.2014.
u 11:17

Neki od građana Osijeka ponovo su na kućnu adresu primili račun za plin za koji tvrde da je bezrazložno visok

Građani Osijeka još uvijek nisu zaboravili enormno visoke račune za plin od siječnja ove godine, a već su neki od njih ponovo na kućnu adresu primili račun za koji tvrde da je bezrazložno visok, javlja Glas Slavonije. Jedna od njih je i 35-godišnja Osječanka.

– Grijem se na drva i zbog malog djeteta dogrijavam tek kupaonicu i dječju sobu plinom. Umalo da nisam pala u nesvijest kad sam primila račun od 1000 kuna – rekla je 35-godišnjakinja za Glas Slavonije dodajući da joj nije jasno kako može dobiti toliko visoke račune budući da preostale prostorije u stanu grije s pomoću drva u kaminu.

Nezadovoljna je i još jedna Osječanka. Ona pak tvrdi kako je račun od 500 kuna previsok budući da plin upotrebljava samo s jednim radijatorom, a ostatak stambenog prostora također zagrijava s pomoću drva.

No nisu svi građani Osijeka nezadovoljni. Nekima se rata uglavnom ''prepolovila'', a kako bi uštedjeli na grijanju neki koriste ''trik'' koji se proširio internetom.

Z.S.M. Mihelić tako je kazao da je bio ugodno iznenađen vidjevši ratu od 580 kuna i napomenuo da se grije, kupa i kuha na plin.

– Možda je tome pomogla aluminijska folija koju sam postavio iza svakog radijatora, a o uštedi na taj način čitao sam na internetu – rekao je.

Prema riječima Damira Pečušaka, direktora HEP Plina, računi za studeni veći su od 30 do 70 posto od računa za listopad. Isto tako, računi za studeni ove godine niži su za oko deset posto od računa za studeni prošle godine, javlja Glas Slavonije.

Pečušak je kazao da ''građani moraju znati da ispravno plinsko trošilo osim sigurnosti osigurava i nižu potrošnju''. – Moguće je da kod plinskog trošila plamenik ne može raditi uobičajenim kapacitetom pa ''vuče'' više plina, a istodobno daje manju temperaturu. Valja podsjetiti na pregled trošila, odnosno njegovu kontrolu. Prije svega radi sigurnosti, ali i manjeg troška – dodao je Pečušak za Glas Slavonije.

Cijeli članak možete čitati ovdje.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:09 19.12.2014.

ne razumijem smisao ovog clanka niti ovog novinaara koji nije obavio nikakvo istrazivanje nego samo piskara navode potrosaca. jel cijena plina ista ili je poskupila? u zagrebu je ista! racuni koji dolaze su akontacijske rate koje su procjena buduce potrosnje na temelju proslogodisnje potrosnje u istom razdoblju a ne stvarno stanje. zasto ne pise koliko je kubika potrosila nezadovoljna gospodja i kakvu nekretninu grije? tko joj brani da sama ocitava brojilo i placa mjesecno stvarnu potrosnju? samo piskarate pausalne naslove sve je skupo nista ne valja svi su lopovi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije