Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANITELJI VLADI:

'Uklonite li ploču s bolnice, proći ćete kao u Vukovaru!'

prosvjed nova gradiška
Vedran Balen
28.12.2013.
u 14:13

Danas je održan prosvjed zbog pripajanja novogradiške bolnice slavonskobrodskoj

Više od 500 članova braniteljskih udruga i drugih građana Nove Gradiške te okolnih općina prosvjedovalo je danas na središnjem gradskom trgu zbog pripajanja novogradiške bolnice slavonskobrodskoj. Tu odluku oni su doživjeli kao ružnu čestitku Vlade za božićne i novogodišnje blagdane, napomenuvši kako je novogradiška bolnica stara 167 godina i usto jedina na autocesti od Zagreba do Slavonskog Broda. Predsjednik Udruge 121. brigade pukovnik Mato Modrić odluku o pripajanju nazvao je sramotnom, ali i političkom, podsjetivši na veliki značaj bolnice u Domovinskom ratu.

- U našoj je bolnici hospitalizirano oko 1.500 ranjenika sa zapadno-slavonskog ratišta. Dano je oko 950 litara krvi i 3.500 infuzijskih otopina, a brojni liječnici bili su i na prvoj crti bojišta, gdje su pružali pomoć braniteljima – rekao je Modrić i poručio Vladi:

- Ako uklonite ploču s natpisom novogradiške bolnice, mogli biste proći kao u Vukovaru!

Bijes i ogorčenje ovakvom odlukom iskazao je i gradonačelnik Željko Bigović, koji je za ponedjeljak najavio i službeni sastanak s ministrom Ostojićem. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije Zvonko Čulina rekao je, pak, kako su Vlada i ministar Ostojić ovom odlukom udarili čekićem po glavi novogradiške branitelje, pacijente, liječnike i građane.

Komentara 110

QQ
qqriqrac
16:35 28.12.2013.

Vrlo tendeciozan naslov i članak. Protestiralo je medicinsko osoblje i puno građana tog kraja kojima su se pridružili i hrvatski branitelji. (Vidjeh na TV-u)

GU
gummybear
14:38 28.12.2013.

Takvima kao ti smeta hrvatska uniforma, ali uzalud vam trud svirači.

NI
niks100
20:45 28.12.2013.

Bolnice bi trebale ostati ali naravno maknuti visak osoblja po principu -neradnici i nestrucnjaci van ,te pratiti poslovanje - troskovi i nabava. Vlada nemoze to napraviti pa joj je lakse zatvoriti cijelu bolnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije