Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kap dobrote'

Udruga manekena Hrvatske u Vukovaru organizirala humanitarnu modnu reviju

humanitarna modna revija
Foto: Branimir Bradarić
1/11
15.12.2014.
u 11:00

Tom prilikom predstavnicima Socijalne samoposluge predali su i donaciju vrijednu nekoliko tisuća kuna, a koju su osigurali članovi UMAH-a

Socijalna samoposluga iz Vukovara, koja djeluje u sklopu Udruge Duga, do sada su u više navrata izlazili u javnost sa problemom nestašice osnovnih prehrambenih namirnica za preko 450 obitelji o kojima oni skrbi.

Gladnih i siromašnih je sve više, a hrane sve manje, pa iz udruge kontinuirano apeliraju na pomoć. Te apele čuli su i u Udruzi manekena Hrvatske (UMAH) koji su u Vukovaru organizirali humanitarnu modnu reviju pod nazivom Kap dobrote. Tom prilikom predstavnicima Socijalne samoposluge predali su i donaciju vrijednu nekoliko tisuća kuna, a koju su osigurali članovi UMAH-a.

Kupljeno je raznih prehrambenih namirnica prilagođenih i blagdanima koji slijede.

– Svi naši članovi odrekli su se svojih honorara od nedavne revije održane u Koncertnoj dvorani Lisinski te su bez honorara došli i u Vukovar. Okupili smo divne mlade ljude,članove UMAH-a, ali i drugih agencija. Nitko nije ostao ravnodušan na priču o 460 obitelji za koje brine humanitarna udruga Duga sa svojom Socijalnom samoposlugom u Vukovaru, rekla je počasna predsjednica UMAH-a Regina Jeger.

Na modnoj reviji u vukovarskom Hotelu Lav posjetitelji su imali prilike vidjeti nove kolekcije priznatih dizajnera i modnih kuća poput Kotka (Krapina), Art Dizajn (Krapina), Iggy Popović (Zagreb), Greta Gudelj (Zagreb), Moda Stolnik (Zagreb), Rukotvorine (Osijek), Pompea (Milano/Zagreb), Mina Petra (Zagreb), Franka Dizajn (Zagreb) i LaMarye (Zagreb). Kolekcije su nosili manekenke i manekeni iz Zagreba i Slavonije.

Bilo je tu kolekcija od onih svečanih do dnevnih, klasike, donjeg rublja… - Ovo nije naša prva ovakva posjeta Vukovaru. Sada već davne 1998. godine održali smo Noć manekena u Vukovaru i tom prilikom prikupili 17 tisuća tadašnjih njemačkih maraka od kojih smo kupili jedan uređaj za vukovarsku bolnicu. I ovom prilikom dolazimo da pošaljemo poruku mira i ljubavi, istakla je Jeger.

Komentara 1

SI
Sittingbull
10:41 16.12.2014.

Akcija za svaku pohvalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije