Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Brodu

Učenici u štrajku jer su ostali bez dvorane za tjelesni

štrajk učenika
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
18.09.2014.
u 17:34

Tehnička škola nema svoju dvoranu za tjelesni pa se nastava iz ovog predmeta već petnaestak godina održava u dvorani Brod

Učenici brodske Tehničke škole danas poslijepodne stupili su u štrajk zbog odluke Gradske uprave da ne dopusti održavanje nastave tjelesnog odgoja u dvorani Brod, koja se nalazi u neposrednoj blizini škole. Učenici su obustavili nastavu te na prosvjednom skupu ispred dvorane iznijeli svoje zahtjeve.

Tehnička škola nema svoju dvoranu za tjelesni pa se nastava iz ovog predmeta već petnaestak godina održava u dvorani Brod. Izvorište sukoba, čini se, leži u neriješenim odnosima na relaciji Grad – Županija. Naime, srednje škole su pod ingerencijom Županije, a dvorana Brod pod ingerencijom Grada. Nastava se do sada organizirala na način da se iz decentraliziranih županijskih sredstava plaćala dvorana, a navodno je s vremenom nastao dug te se dvorana više ne može koristiti.

Na kraju zbog svega ispaštaju učenici, koji su na ulici. Rješenje se mora hitno pronaći.

>> Učenici ne odustaju unatoč prijetnjama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije