Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplavljena područja

UAE najavljuju daljnju pomoć županjskoj Posavini

UAE delegaciija u poplavljenim područjima
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
22.07.2014.
u 14:41

Inače, donacija UAE najveća donacija koju je Hrvatska dobila za saniranje štete od poplave, rekao je Milatić.

Drugi tajnik Veleposlanstva Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Berlinu Abdulrahman Ahmed Aljaber najavio je tijekom svoje današnje posjete poplavljenim područjima županjske Posavine daljnju pomoć te bogate arapske zemlje Hrvatskoj kako bi se što prije sanirale posljedice poplave.  

- Kontejneri su samo jedan od načina na koji želimo pomoći ovom području, rekao je Aljaber koji je prilikom svoje posjete obišao kontejnersko naselje u Gunji, gdje je smješteno stotinjak mještana, kao i obližnje Rajevo Selo.

Aljaber je još jednom istakao i želju Vlade i šeika Khalifa bin Zayed al Nayanda koji je predsjednik UAE da pomognu Hrvatskoj u saniranju šteta od poplava kao i da se stanovnici stradalih područja što prije vrate u svoje kuće. Uz drugoga tajnika Veleposlanstva UAE bio je je pomoćnik ministra gospodarstva Ivo Milatić koji je rekao da su UAE do sada osigurali 1,5 milijuna dolara za pomoć Hrvatskoj u saniranju šteta od poplava u županjskoj Posavini.

- Do sada je od tog iznosa utrošeno nešto više od 200.000 dolara na kupovinu 42 kontejnera, koji se nalaze u kontejnerskom naselju u Gunji i Račinovcima. Na što će se utrošiti preostali iznos donacije UAE, odlučit će ta država.

Inače, donacija UAE najveća donacija koju je Hrvatska dobila za saniranje štete od poplave, rekao je Milatić.

Podsjetio je i kako su kontejneri postavljeni u Gunji i Račinovcima osigurani na način da su UAE platili glavnicu dok je Ministarstvo gospodarstva Vlade RH pokrila troškove PDV-a u iznosu od 300 000 kuna. Najavio je i da ministarstvo već sutra ugovara nabavku novih 105 kontejnera s rokom isporuke do 10 kolovoza. Prema riječima Milatića kontejneri će biti nabavljeni neovisno o tome hoće li UAE ponovno sudjelovati u financiranju ili ne te da će oni, ako sve bude u redu, svakako biti isporučeno do 10 kolovoza

– Oni će biti postavljeni na mjestima gdje za to ima potrebe. Svi ti kontejneri, kako oni već kupljen tako i ovi koji će uskoro stići, su vlasništvo hrvatske države i poslije korištenja u ovim područjima biti će rastavljeni i pohranjeni za neke druge izvanredne situacije, najavio je Milatić.

>>Izaslanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata u posjetu Gunji i Rajevom selu

Komentara 1

TE
Tena1987
16:16 22.07.2014.

majku mu, dajte bar proguglajte prije objavljivanja clanka!! Covjek se zove seik Khalifa bin Zayed Al NAHYAN. I onda bi bilo "zelja seika KhalifE..." (koga? cega?). Taj isti covjek vam je poslao multimilijunsku pomoc bez da je to morao jer dvije drzave nemaju nikakvu politicku povezanost jos.. stoga, barem ga oslovljavajte onako kako ga je mama rodila jer ovakvw nebuloze izlaze i u lokalnim emiratskim novinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije