Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hladnoća u vukovaru

U zgradama gase grijanje zbog blokade računa i jer ne mogu kupiti lož ulje

radijator
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
28.10.2014.
u 17:29

Bez grijanja sutra će tako ostati dva solitera kao i Ured državne uprave i Palača Srijem gdje su smješteni uredi županijski uredi.

Vukovarska gradska tvrtka Tehnostan, koja je zadužena za proizvodnju i distribuciju toplinske energije, izvijestila je danas građana na svojoj Internet stranici da će radi blokade računa tvrtke nekoliko objekata u gradu ostati bez grijanja. 

- Izvješćujemo sve krajnje kupce koji se toplinskom energijom opskrbljuju iz kotlovnice D2 , Dunavska 5 u Vukovaru, koja kao energent koristi ekstra lako loživo ulje, da od srijede, 29. listopada 2014. godine do daljnjega, proizvođač toplinske energije Tehnostan d.o.o. Vukovar, zbog blokade svog poslovnog računa nije u mogućnosti kupovati energent i nastaviti redovnu proizvodnju i isporuku toplinske energije krajnjim kupcima u višestambenim zgradama Dunavska 5 i Dunavska 7, te poslovnim potrošačima na adresi Županijska 9 i Županijska 11. Energetski subjekt Tehnostan d.o.o. ulaže maksimalne napore u nastojanju da nabavi gorivo za kotlovnicu, kako bi se proizvodnja toplinske energije nastavila čim prije. Slijedom navedenoga preporučujemo krajnjim kupcima da za svoje samostalne uporabne cjeline pribave alternativne izvore zagrijavanja dok se ponovno ne uspostavi redovita proizvodnja i isporuka toplinske energije. Prije korištenja drugih izvora energije preporučujemo da zatražite savjet stručne osobe odnosno Upravitelja zgrade - stoji u obavijesti Tehnostana.

Bez grijanja sutra će tako ostati dva solitera kao i Ured državne uprave i Palača Srijem gdje su smješteni uredi županijski uredi. Ovom obavijesti obistinile su se najcrnja predviđanja građana koja su strahovala od ovakvog scenarija. Do obustave grijanja došlo je radi blokade računa Tehnostana od strane PPD-a, a radi neizmirenih troškova na ime isporučenoga plina. Prošloga tjedna direktor Tehnostana Ivan Kamerla za Večernji list je rekao da tvrtki radi blokade računa prijeti i prekid isporuke električne energije jer nisu podmirili sve račune.

U međuvremenu je HEP do 20. studenoga prolongirao rok za uplatu ili će u suprotnom biti prinuđeni isključiti im električnu energiju. Tada je Kamerla rekao i da Tehnostan ne može više kupovati ni lož ulje, koje se koristi za zagrijavanje nekoliko zgrada, jer INA traži da se ono plati unaprijed. Komentirajući obustavu grijanja u nekoliko zgrada u gradu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kazao je da gradska uprava poduzima sve kako bi se problem sa neplaćenim računima i blokadom računa riješio što prije. Slijedom toga jučer je poslao i pismo na adresu potpredsjednika Vlade i ministra Branka Grčića od kojega se očekuju i konkretni potezi.

>>Vukovarcima opet prijete hladni radijatori i obustava tople vode

>>Biomasa će do 2030. zauzeti 60% tržišta OIE

Komentara 8

ST
strsljen2013
17:55 28.10.2014.

SOLITERA???????????????????????????????????

TH
than
18:32 28.10.2014.

Klasika u Hrvatskoj. Uhljebili masu nepotrene administracije u gradsku tvrtku i dok se kupilo vrhnje, kupilo se. Para je sada sve manje, ljudi izmedju rezija i hrane biraju hranu, pipa presusila i sada nema. Nije Vukovar iznimka, jer masa slicnih zivi na kreditima, pa dok ide, ide. K tome lokalna vlast ne dopusta iskljucivanje neplatisa, jer to lose zvuci, pa se zaduzuje i ona. Posla nema, zacarani krug, a ti narode rezi tanje snite kruha, pa ces ustedjeti. I naravno, samo suti i nadaj se da ti politicari zele dobro. Mozda neki, ali ovi nasi zele samo sebi dobro sto vidimo iz afera koje se gomilaju iz dana u dan.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
18:18 28.10.2014.

Imamo Hrvatsku!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije