Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simulator prevrtanja

U Vinkovcima održana vježba 'I ti možeš spasiti život'

vježba,simulator prevrtanja,Vinkovci
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/5
29.10.2014.
u 13:37

Članovi Mladeži Crvenog križa vinkovačke gimnazije Matije Antuna Reljkovića, ovogodišnji viceprvaci na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa, demonstrirali su pravilne postupke pružanja prve pomoći na zorno prikazanim ozljedama.

U vinkovačkoj pješačkoj zoni održan je preventivni program i vježba pružanja prve pomoći ozlijeđenima u prometnoj nesreći pri prevrtanju automobila pod nazivom "I ti možeš spasiti život", a Hrvatski autoklub je za ovu priliku postavio automobil – simulator prevrtanja, pa su zainteresirani mogli vidjeti i na simulatoru iskušati kako izgleda prometna nezgoda s prevrtanjem automobila.

- "I ti možeš spasiti život" novi je projekt koji je 21. listopada pokrenut u suradnji Hrvatskog autokluba i Hrvatskog Crvenog križa. Projektu je prethodio Memorandum o razumijevanju kojeg su u svibnju potpisale Međunarodna automobilistička asocijacija (FIA) i Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC). U Hrvatskoj je u prometnim nesrećama od 1964. do 2013. poginulo 47.206 osoba, što odgovara veličini jednog Siska ili Varaždina, a nekoliko tisuća osoba godišnje umre jer im nitko nije pomogao u prvih nekoliko minuta od trenutka nesreće ili naglog obolijevanja. Zato je cilj ovog projekta smanjivanje broja ozlijeđenih i smrtno stradalih na cestama, pa su temeljem sporazuma partnera - Hrvatskog autokluba i Hrvatskog Crvenog križa, Autoklub Vinkovci i Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci proveli preventivni program i vježbu pružanja prve pomoći ozlijeđenima u prometnoj nesreći pri prevrtanju automobila - rekao je mr. sc. Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba koji je donirao Gradskom društvu Crvenog križa  lutku za reanimaciju, a članovi Mladeži Crvenog križa su nazočnima darovati osnovne setove prve pomoći.

Članovi Mladeži Crvenog križa vinkovačke gimnazije Matije Antuna Reljkovića, ovogodišnji viceprvaci na Državnom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa, demonstrirali su pravilne postupke pružanja prve pomoći na zorno prikazanim ozljedama.

>>Provjerite svoj vid i probajte voziti s 'pijanim naočalama'

>>Akcija HAK-a: Besplatnim pregledom 11.538 vozila na njih 4585 uočen kvar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije